Ramazan'da çay tüketimi

Ülkemizin vazgeçilmez içeceklerinden olan çay özellikle Ramazanda iftar sonrası baş tacımız durumunda. Tüm gün içmediğimiz ve özlemle beklediğimiz çayı iftardan hemen sonra hatta iftarla beraber tüketmek istiyoruz.

Ramazan'da çay tüketimi
GİRİŞ 30.07.2012 13:40 GÜNCELLEME 09.08.2012 10:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

İftardan 1-2 Sonrasını Bekleyin!

Ne kadar çay bizim vazgeçilmezimizde olsa, yemekten hemen sonra tüketilmesi bazı vitamin ve minerallerin emilimini engellemektedir. Dolayısı ile çayı tüketmek için önce bu vitamin ve minerallerin vücudumuz tarafından emilmesini beklememiz gerekmektedir.

İftardan yaklaşık 2 saat sonra içtiğimiz çay bizim için daha sağlıklı olacaktır. Eğer 2 saat beklemeyeceksek de çayı açık ve limonlu olarak tüketmemiz bu etkiyi azaltacaktır.

Çaya Şeker Atmayın;

Çay tek başına bizim için zararlı bir içecek olmamakla beraber içine attığımız şeker ile vücudumuz için zararlı hale gelmektedir. Ramazan’ı fırsat olarak bilip çaya şeker atmayı bırakabiliriz. Başlarda çay bize çok acı gelecektir bu dönemde çayın demini azaltıp deneyebiliriz. 1 hafta şekersiz çay içtikten sonra zaten bir daha şekerli çay içilmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir.

Bitki Çayları

İftardan 2 saat sonra ıhlamur, papatya gibi bitki çayları hazımsızlık sorunlarını önleyecek ve sindirimi kolaylaştıracaktır. Bu çayları tüketmeniz için bir sağlık engeliniz yoksa iftardan sonra 1 bardak tüketmeniz sizi rahatlatabilir.

Dyt. Zehra M. Kandur - Haber 7

YORUMLAR 1
  • Hakan beyler 11 yıl önce Şikayet Et
    çay bu başka bir şeye benzemez :). yook öyle.. vitaminler gidiyormuş vs.. orucu açtıktan sonra çayı alıyorum yanıma ohh deyme keyfime.. tadıda bir başka oluyor yahu...
    Cevapla