Ramazanda dondurma

Sıcak mı sıcak, uzun mu uzun bu günlerde iftardan sonra dondurma keyfi pek çoğumuzun hayallerini süsler durumda. Peki dondurma yemeli miyiz? Ne kadar yemeliyiz? Bu ve benzer sorular hep aklımızı kurcalar durur..

Ramazanda dondurma
GİRİŞ 31.07.2012 12:19 GÜNCELLEME 09.08.2012 04:07
ÖNEMLİ KONULAR

Dondurmanın İçeriği Nedir?

Dondurmanın çeşidine göre içerik değişmekle beraber genel olarak süt ve süt tozu kullanılır. Bunların yanı sıra şeker, glikoz şurubu, yağ, kakao, karamel, fındık, fıstık, tatlandırıcılar, kıvam vericiler, doğal ve doğal ile özdeş aromalar gibi pek çok madde içermektedir.

Dondurma ilk bakışta masum gözükse de etiketi okunduğunda pek de masum gözükmemektedir. Bu nedenle etiket bilgileri okunmalı ve ona göre dondurma seçimi yapılmalıdır.

Şerbetli Tatlılara Göre Masum

Dondurma diğer tatlıların yanında daha masum kalmaktadır. Özellikle ağır şerbetli tatlılardansa yaz aylarında dondurmanın tercih edilmesi daha uygun olacaktır. Dondurma bu tür tatlılara göre daha az kalorili ve daha besleyicidir.

İftardan sonra eğer tatlı yemek istiyorsak dondurmayı tercih edebiliriz ama daha çok sütlü olan dondurmaları tercih etmeliyiz. Kakao, fındık gibi ek içerenler yerine sade dondurmalar tüketilmelidir.

Ne Kadar Sıklıkla Tüketmeliyiz?

Diyabet (Şeker) hastası olmayan kişiler dondurmayı tüketebilir ancak bunun da belli bir ölçüde olması gerekmektedir.

Özellikle ağırlık problemi olanlar veya kilo vermek isteyen kişiler haftada 1-2 defadan fazla dondurma tüketmemelidirler.

Bozulmalara Dikkat!

Dondurma alırken en çok dikkat edilmesi gerekilen unsurlardan biri de bozulmamış olmasıdır. İlk olarak dondurmanın üzerindeki son kullanma tarihini kontrol edin. Eğer dondurmayı açtığınızda şeklinde bir bozukluk varsa bu muhtemelen dondurmanın eriyip tekrar donmuş olduğunu gösterir. Böyle dondurmaları tüketmeyin. Yine eğer aldığınız dondurmanın içerisinde buz kristalleri varsa bu da dondurmanın uygun koşullarda saklanmadığını gösterir ve tüketimi sakıncalıdır.

Dyt. Zehra M. Kandur - Haber 7

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL