Bağış'tan tüm mazlum Müslümanlar için dua

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ramazanın mutluluğunu yaşayamayanlar bulunduğunu belirterek, "Bu hazzı yaşayamayan Suriye'de, Mısır'da, Gazze'de, Arakan'da kardeşlerimiz var." dedi onlar için dua etti.

Bağış'tan tüm mazlum Müslümanlar için dua
GİRİŞ 10.07.2013 22:15 GÜNCELLEME 10.07.2013 22:15 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Bağış "Dünyanın dört bir yanında sıkıntı içinde yaşayan kardeşlerimize de Allah'tan yardım, rahatlık, güç, kuvvet ve sabır temenni ediyorum" dedi.

Bahçelievler Belediyesince, Molla Gürani Camisi önünde düzenlenen ramazan etkinliklerine, Egemen Bağış ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesi vatandaşlara hitap eden Bağış, gelişen ve büyüyen Türkiye'de ramazanın hazzını yaşadıklarını kaydetti.

Bağış, ramazanın mutluluğunu yaşayamayanların varlığına değinerek, "Bu hazzı yaşayamayan Suriye'de, Mısır'da, Gazze'de, Arakan'da kardeşlerimiz var. Dünyanın dört bir yanında sıkıntı içinde yaşayan kardeşlerimize de Allah'tan yardım, rahatlık, güç, kuvvet ve sabır temenni ediyorum. İnşallah onlar da sorunlarını aşacaklar" diye konuştu.

Bağış, Türkiye'de yapılmak istenen "kardeşi kardeşe düşürme"nin Mısır'da uygulandığına dikkati çekerek, Türkiye'nin İslam aleminin parlayan yıldızı olduğunu dile getirdi.

Avrupa'daki ülkelerin Türkiye'ye imrendiğini anlatan Bağış, birçok ülkenin Türkiye'nin yakaladığı gelişme ivmesini yakalamak istediğini söyledi.

Bağış, İstanbul'un, ramazanın en güzel yaşandığı şehirlerden biri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"İstanbul'un iftar sofrasında Mardin'le Trabzon'u, Eskişehir'le Artvin'i, Kayseri'yle İzmir'i yan yana görürsünüz. Fakat aynı zamanda Saraybosna'yla Kahire'yi, Priştine'yle Şam'ı İstanbul'da birlikte görmek mümkün. Hamdolsun Türkiye farklı bir noktada, bugünü sizlerle birlikte başardık. Türkiye'de hem ekonomik kalkınmayı hem sosyal kalkınmayı sizlerle beraber sağladık."

Bağış, Türkiye'nin sadece 2023 değil, İstanbul'un 600. fetih yılı olan 2053 ve Türklerin Anadolu'ya girişinin bininci yılı 2071 için de büyük hedefleri olduğunu kaydetti.

Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu ise insanları muhabbetle birbirine yaklaştıran ramazanın hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti.

Bağış ve beraberindekiler, akşam ezanının okunmasının ardından mercimek çorbası, islim köfte, pilav ve ayranla oruçlarını açtı.

İftarın ardından Bağış ve Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu, Molla Gürani Camisi Geçici Mescidi'nde akşam namazını kıldı.

Öte yandan Bağış, ramazan etkinliklerinden önce Bahçelievler Belediyesi'ni ziyaret etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL