Kırkıncı hoca Anadolu'yu Mayalayanlar'daydı

Esenler Belediyesi, Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında din adamı ve yazar Mehmet Kırkıncı Hoca Efendi'yi Prof. Dr. Himmet Uç anlattı.

Kırkıncı hoca Anadolu'yu Mayalayanlar'daydı
GİRİŞ 16.07.2013 19:48 GÜNCELLEME 16.07.2013 19:48
ÖNEMLİ KONULAR

Ramazan ayı boyunca tasavvufa gönül veren ve Anadolu'da gönülleri mayalayanları Esenlerliler ile buluşturmaya devam eden Esenler Belediyesi, "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında merhum din adamı ve yazar Mehmet Kırkıncı Hoca Efendi'yi, Prof. Dr. Himmet Uç Esenlerliler ile buluşturdu.

Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden olan, yazdığı değerli eserleri ve yaptığı hizmetleri ile yüzyılımızın din adamları arasında önemli bir yer edinen Mehmet Kırkıncı Hoca'yı, Esenler Dörtyol Meydanı'nda eğitimci yazar Prof. Dr. Himmet Uç anlattı.

Programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av. Umut Özkan'ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

KIRKINCI HOCA'NIN 3 HASLETİ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu programda yaptığı konuşmada, Ramazan'da neden 'Anadolu'yu Mayalayanlar Esenler'de' diye program yaptıklarını şöyle açıkladı;

"Her toprağın mayalayanı vardır. Biz medeniyetini hem yer altında, hem yer üstende yaşatan büyük dostların olduğu bir medeniyetiz. Mehmet Kırkıncı Hoca'yı yakinen tanıyan bir dostumla konuştum. Dostum bana o büyüğümüzü 3 hasleti ile şöyle açıkladı: (Kırkıncı Hoca hikmet ehlidir, söz ustasıdır ve tebessüm ehlidir) dedi. Allah kendisine sağlıklı uzun ömürler versin. Kısacası onları anlamamız, maneviyatımıza dönmemiz anlamına geliyor" dedi. Ramazan'ın kendi maneviyatına uygun programlar düzenlediklerini belirten Göksu, "10 bin hatim 100 bin dua programını yine Kadir Gecesi düzenleyeceğiz. Hatimler şu an yapılıyor. Kadir Gecesi'nde burada 100 bin kişiyle dua edeceğiz. Kura çekilişiyle 20 kişiyi de Umre'ye göndereceğiz" dedi.

40 YILDIR BEKLEDİĞİM HASRET

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Himmet Uç, ortaokul üçüncü sınıfta Mehmet Kırkıncı Hoca Efendiyi tanıdığını belirterek, "Kırkıncı Hocanın yanında büyüdüm diyebilirim. Yanında çok hizmetlerde bulundum. Şu an 15 yıllık profesörüm. Beni mayalayan Kırkıncı Hocayı da Bediüzzaman mayaladı" dedi. Yıllar önce sohbete gittiği zamanlar sohbete katılan küçük büyük demeden herkesin içeri alındığını belirten Uç, "Günlerden bu günlere gelindi. Bugün meydanı dolduran binlerle hocamızı konuşabiliyoruz. Biz Esenler Belediye Başkanı gibi Başkanları 40 yıl bekledik. Anadolu'yu Mayalayanlar programı için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten ismi de güzel, konsepti de" diye konuştu. Program, Ali Oktay'ın söylediği ilahilerle sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL