Hatimle teravih namazı kılınan camilere yoğun ilgi

İstanbul'un her ilçesinde en az bir camide olmak üzere toplam 75 camide kılınan hatimle teravih namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Hatimle teravih namazı kılınan camilere yoğun ilgi
GİRİŞ 20.07.2013 13:46 GÜNCELLEME 20.07.2013 13:46 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Her ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da İstanbul Müftülüğünce ilçe müftülükleriyle irtibata geçilerek belirlenen kent genelindeki 75 camide hatimle teravih namazı kılınıyor.

Teravih namazının yanı sıra hatmin de sevabından yararlanmak isteyen vatandaşlar, önceki senelerde olduğu gibi bu sene de hatimle teravih namazı kılınan camilere akın ediyor.

Anadolu'nun köklü bir geleneği olan ve bir ara unutulmaya yüz tutan ancak son yıllarda halkın tekrar teveccüh gösterdiği hatimle teravih namazına katılan vatandaşlar, günlerin uzun, sıcaklığı yüksek olmasına aldırış etmiyor.

Aralarında Şehzade ve Mihrimah Sultan gibi tarihi camilerin de bulunduğu toplam 20 camide hatimle teravih namazı kılınan Fatih, İstanbul'un en çok hatimle teravih namazı kılınan ilçesi konumunda.

Fatih'i 3'er cami ile Zeytinburnu, Büyükçekmece ve Pendik izliyor. Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Esenler, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultanbeyli, Sultangazi ve Üsküdar'da 2'şer, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Beylikdüzü, Beyoğlu, Esenyurt, Güngören, Kağıthane, Kartal, Maltepe, Sancaktepe, Silivri, Şile, Ümraniye, Şişli ve Tuzla'da ise birer camide hatimle teravih namazı kılınıyor.

"Ortalama 25 bin kişi teravih namazını hatimle kılıyor"

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, teravih namazının her rekatında bir sayfa Kur'an-ı Kerim okunduğunu belirterek, böylece toplamda 20 rekatte bir cüzün okunmuş olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in 30 cüzden oluştuğunu ve ramazan boyunca 30 teravih namazında birer cüz okumak suretiyle hatim yapıldığını aktaran Yaran, "30 gün hatimle teravih namazını kılan vatandaş, hem namazını kılmış hem de hatim yapmış oluyor" dedi.

Yaran, kent genelinde 75 camide kılınan teravih namazına vatandaşların ilgi gösterdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Biz her ramazan ayı öncesi hatimle teravih namazı kılınacak camileri ilan ediyoruz. Camilerde doluluk oranı iyi. İlçe müftülüklerimizden aldığımız bilgilere göre, hatimle teravih namazına her akşam ortalama 25 bin kişi katılıyor. Bu rakam iyi. Çünkü teravih namazında zaten bir cuma cemaati bekleyemezsiniz. Hele bir de bu teravih namazı hatimle kılınıyorsa durum başkadır. Yani bu rakam güzel."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL