Adana'da Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'li iftar

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, iftar sofralarında bir arada bulunmanın, ülkede her insana ulaşma azim ve iradesi kadar coğrafyadaki herkese ulaşma azmini de güçlendirdiğini söyledi.

Adana'da Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'li iftar
GİRİŞ 24.07.2013 22:22 GÜNCELLEME 24.07.2013 22:22 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Çelik, Adana Valiliğini ziyaret ederek, Vali Hüseyin Avni Coş'tan basına kapalı olarak brifing aldı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nın Gençlik Stadı'nda düzenlediği iftara katılan Çelik, orucunu vatandaşlarla açtı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, halktan aldıkları güç ve enerjiyle Türkiye'yi her geçen gün bir başka noktaya taşırken, aynı zamanda mazlum coğrafyalara da ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Geçen günlerde bir alimi Somali'den arayan bir kişinin ''Biz öylesine fakir bir yerdeyiz ki iftar ve sahur için yiyecek bir şey bulamıyoruz. Acaba iftarsız ve sahursuz, yiyecek bulamadan bu orucu tuttuğumuzda kabul olur mu?'' şeklinde soru sorduğunu anlatan Çelik, bu sorunun cevabının olmadığını ancak kendilerinin onlara ulaşabilmek için dua ettiklerini ifade etti.

Somali'ye selam gönderen Çelik, şöyle devam etti:

''Bu sofradan Gazze'deki kardeşlerimize, Bosna'daki kardeşlerimize, Humus'daki, Halep'deki kardeşlerimize selam gönderiyoruz. Bugün çok zor günlerden geçen Mısır'daki bütün kardeşlerimize selam gönderiyoruz. Bu ramazan ayında, bu mübarek ayda rabbimizden niyaz ediyoruz ki bu mazlumların, çaresizlerin içinde yaşadıkları halleri değiştirmeye bizi de vesile kılsın ama biz en çok şuna güveniyoruz; Biz sizlerle beraber oldukça, sizlerden bu gücü aldıkça inşallah hep beraber daha ileriye, daha uzak günlere, daha uzak coğrafyalara, daha büyük bir güçle ve kuvvetle yürüyeceğiz. Biz biliyoruz ki sadece istikrarın, refahın ülkemizde olması bize yetmiyor, zenginliğin ülkemizde artması bize yetmiyor, kendi ülkemizdeki her insanımıza ulaşma azmimiz ve irademiz kadar coğrafyamızdaki her insanımıza ulaşma azmimiz ve irademizde işte bu mübarek ramazan ayında, bu güzel iftar sofrasında bir kere daha bir arada bulunarak daha da güçleniyor, daha da bileyleniyor.''

Çelik, böyle zamanlarda dille konuşmaya çok fazla gerek olmadığını, gönüllerin zaten birbiriyle konuştuğunu ifade etti.

Konuşmasının sonunda iftara katılan çocukların kürsünün önüne gelmesini isteyen Çelik, etrafını saran çocuklara oyuncak dağıttı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL