Baklava alayı tarihi canlandırdı

Osmanlı medeniyetinin en önemli kültürel unsurlarından Baklava Alayı, Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Kasabası'nda yeniden canlandırıldı.

Baklava alayı tarihi canlandırdı
GİRİŞ 26.07.2013 12:38 GÜNCELLEME 26.07.2013 12:38

Osmanlı medeniyetinin en önemli kültürel unsurlarından Baklava Alayı, Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Kasabası'nda yeniden canlandırıldı. Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Her şey baklava tadında olsun" dedi.

Ramazan etkinlikleri kapsamında tarihi olayları yeniden canlandıran Beylikdüzü Belediyesi, Osmanlı Medeniyeti'nde ayrı bir yere sahip olan "Baklava Alayları"nı Beylikdüzü Ramazan Kasabası'nda yeniden sahnelendi. Mehter Takımı'nın konseri ile başlayan etkinlik, Baklava Alayı'nın geleneksel olarak Baklavaları alıp halkın arasına karışmasıyla devam etti. Baklava Alayı tepsiler dolu baklavaları Mehter Marşları ile taşıyarak vatandaşlara tek tek ikram etti.

"Eski Gelenekleri Günümüze Taşımalıyız"

Unutulmaya yüz tutmuş kültürel bir etkinliğin yeniden canlandırıldığı organizasyonda, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Kasabası'na iştirak ederek, geçmişte yaşanmış tüm güzel geleneklerin günümüze taşınması gerektiğinden söyledi.

Başkan Yusuf Uzun Baklava Alayı'nın merasim töreninde, "Bizler 4 yıldan beri Ramazan geleneğimizi bugünlere taşımak için uğraşıyoruz. Geçmişi ile bağlarını koparmış bir toplumun geleceğini şekillendirmesi gerçekten mümkün değil. Hani bazen deriz ya 'Nerede o Ramazanlar.' Bence eskide kalan iyi güzel ne varsa her şeyi günümüze taşımak ve yaşatmak her halde daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Ramazan'da Osmanlı Padişahının askerine Yeni Çeri'ye Ramazan içerisinde ki baklavanın da Türk geleneğinden ne denli önemli olduğunu görüyoruz. Bu itibar ile askere ikramı anlamında olan bir merasimdir. İnşallah birazdan 3500 kişilik iftar soframızda ki misafirlerimize ikram edilecektir. Her şey baklava tadında olsun diyorum" dedi ve geçmişten günümüze kalan bütün geleneklerin yaşatılması gerektiğine inandığını vurguladı. Başkan Uzun ayrıca "Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL