Şanlıurfalılar kendilerinden geçti

Şanlıurfa'da ve Siverek'te Kadir Gecesi nedeniyle sabah namazı çıkışında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen binlerce kişi kısa süreli izdihama yol açtı.

Şanlıurfalılar kendilerinden geçti
GİRİŞ 03.08.2013 11:06 GÜNCELLEME 03.08.2013 11:06 KAYNAK DHA
ÖNEMLİ KONULAR

Kutsal emaneti bir an önce girmek için yüzlerce metre uzunluğunda kuyruk oluşturan kadın ve erkeklerin yarattığı izdihamda birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi.

Kadir Gecesi nedeniyle Sakal-ı Şerif, erkekler için Dergah ile Peygamberler ve Hazreti İbrahim Peygamber Camii'nde, kadınlar için de Çarhoğlu Camii'nde ziyarete açıldı. En yoğun kalabalık ise kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl ile Hazreti İbrahim'in doğduğu mağaranın bulunduğu Dergah Camii'nde yaşandı. Sahurun ardından camiye gelen binlerce kişi, kutsal emaneti görebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Sıraya giren vatandaşlar, cami görevlisinin elinde tuttuğu Sakal-ı Şerif'i görüp, öpmeye çalıştı. Uzun kuyruk oluşan cami avlusunda birçok kişi ise, cep telefonu ile Sakal-ı Şerif'in fotoğrafını çekti. Bazı vatandaşların Sakal-ı Şerif'i görünce tekbir ve salavat getirdiği, bazılarının ise gözyaşı döktüğü görüldü.

SİVEREK'TE İZDİHAM YAŞANDI

Siverek'te Camikebir Mahallesi'ndeki Ulu Cami'de ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar gece saat 04.00'ten itibaren sıraya girerek uzun kuyruklar oluşturdu. Bir görevli tarafından yeşil kumaşa sarılı cam kavanoz içerisinde halkın ziyaretine açılan Sakal-ı Şerif'i görmeye gelen vatandaşlar, tekbirler getirdi. Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar kısa süreli izdihama neden oldu. Gün içerisinde öğlene kadar erkeklere öğleden sonra ise kadınlara açık olacak Sakal-ı Şerif için cami çevresinde sıra için demir bariyerler kuruldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL