Haremeyn'de gözyaşları Mısır için sel oldu

Mübarek Ramazan ayının sonlarına doğru gelirken Mekke ve Medine'de dün hatim tamamlandı. Teravihin sonunda yapılan duygusal hatim duası namaz kılanları gözyaşlarına boğdu.

GİRİŞ 07.08.2013 10:16 GÜNCELLEME 07.08.2013 11:15 KAYNAK HABER7
ÖNEMLİ KONULAR

Abdurrahman KOÇ'un haberi...

Kabe'de Şeyh Abdurrahman Es-Sudeys imamlığında kılınan teravih namazında son sürelere gelindi ve ilk gün başlayan Kur'an-ı Kerim hatmi dün tamamlandı. Teravih namazının sonunda yapılan hatim duasına son zamanlarda Müslüman aleminde yaşanan zorluklar damga vurdu.

Afgan, Türk, Mısırlı, Libyalı, Endonezyalı, Pakistanlı, İngiliz, Amerikan ve daha nice ülkelerin vatandaşlarının bulunduğu ve bir milyonu aşan Müslümanın namaz kıldığı teravihte Şeyh Abdurrahman Es-Sudeys, Hz.Muhammed(S.A.V)'e salavatlar getirdikten sonra Müslümanların durumunu arzetti. Şükür ve hamd ile devam eden duada Müslüman dünyasının çektiği sıkıntılar dile getirilince namaz kılanlar gözyaşlarını tutamadı.

‘Allah'ım sen Müslümanların başındaki belaları def et' sözleriyle devam eden duada Kudüs de unutulmadı. ‘Allah'ım Mescid-i Aksa'yı işgalci Siyonistlerin elinden kurtar' diyerek Kudüs için dua edildi.

MEDYA İÇİN DE DUA ETTİ

‘'İlahımız, kainatta senden başka dua edecek kimsemiz yok, Suriye'deki, Şam'daki kardeşlerimizin ölümleri arttı, durumumuz vahim oldu, sen onlara acil yardımlarını ulaştır. Onlar zayıflıyor sen güçlendir. Kadın ve çocuklar ölüyor sen yardım et. ‘'

Allah'ım Mısır'daki tüm kardeşlerimizi senin kitabında ve Resulünün sünnetinde birleştir. Allah'ım sen onların durumuna yardımını ulaştır. Sen onları katliamdan, kandan ve şiddetlerden koru. Ey kendisini aciz bırakacak bir şey olmayan ilah. Sen Arakan ve Burma'daki, Irak'taki kardeşlerimize yardım eyle. Yalan haber yapan medya organlarını ıslah eyle.

Aynı şekilde Medine'de Peygamber Efendimiz(S.A.V)'in Mescidinde de gözyaşı vardı. Şeyh Hüseyn Ali Şeyh imamlığında kılınan teravih namazının sonunda yapılan dua Harem'e gelen bir milyonu aşkın Müslümanı gözyaşına boğdu.

‘'Allah'ım Efendimiz, gözbebeğimiz ve habibimiz Muhammed'e salat ve selam eyle, mahşerde bizi onun şefaatine nail eyle'' diye devam eden duada Libya, Mısır, Tunus, Suriye, Yemen, Filistin, Kaşmir, Burma'daki Müslümanlar için dualar edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL