Ramazan sevincini fotoğraflamak için yarışacaklar

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan'a has geleneklerin genç nesillere aktarılması ve yaşatılması amacıyla fotoğraf yarışması düzenliyor.

Ramazan sevincini fotoğraflamak için yarışacaklar
GİRİŞ 24.06.2014 15:07 GÜNCELLEME 24.06.2014 15:07 KAYNAK AA

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ramazan ayına has geleneklerin genç nesillere aktarılması ve yaşatılması amacıyla "Konya'da Ramazan Sevinci" konulu ulusal fotoğraf yarışması düzenlendi.
 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Konya'nın "oruç tutan bir şehir" olduğunu, bunun caddelerde, sokaklarda, her yerde hissedildiğini belirtti.

Ramazan ayındaki coşku ve sevince katkı sağlamak amacıyla "Konya'da Ramazan Sevinci" konulu fotoğraf yarışması düzenlediklerini ifade eden Akyürek, yarışmada Konya ve ilçelerinde Ramazan ayına has kültürel değerlerin genç nesillere aktarılmasını ve yaşatılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Akyürek; Konya'nın, Ramazan ayını bütün hücrelerinde hisseden bir şehir olduğunu, gündüzü, akşamı ve gecesinin bir başka güzellik taşıdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Belediye olarak geleneksel hale getirdiğimiz mahalle iftarlarımız, Kültürpark'taki rahmet akşamlarımız, tarihi Şehir Meydanı'ndaki kitap fuarımız ve diğer etkinliklerimiz ile bu güzelliğe katkı sağlıyoruz.

Bu yıl, aynı zamanda bir de fotoğraf yarışması düzenledik. Yarışmada yer alacak fotoğraflar, Konya ve ilçelerinin misafirperverliğini, yemeklerini, inancını, ibadetlerini, sosyal dayanışmayı, Ramazan ayına özgü gelenekleri, şehrin karakterini ortaya koyacak. Yarışmaya katılacak fotoğrafların da bu anlamda Konya kültürünün tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyoruz."

Son başvuru tarihi 5 Ağustos

Büyükşehir Belediyesi'nce ilk kez düzenlenen, amatör ve profesyonel bütün fotoğrafçılara açık olacak fotoğraf yarışmasına en fazla 5 eserle katılınacak. Son başvuru tarihi 5 Ağustos olan yarışmada eserler, "yarisma@konya.bel.tr" adresine gönderilecek.

Yarışmada birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin 500 lira, üçüncüye 2 bin lira, sergilenen 30 esere de 150'şer lira ödül verilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL