Deniz Feneri Ramazan’a Hazır

Ramazan'da iyiliğin ve yardımın manasına erişebilmek için Deniz Feneri Derneği tüm hazırlıklarını tamamladı.

Deniz Feneri Ramazan’a Hazır
GİRİŞ 26.06.2014 10:52 GÜNCELLEME 26.06.2014 10:52 KAYNAK HABER7
ÖNEMLİ KONULAR

Türkiye'de hala birçok insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı bilinen bir gerçek. Deniz Feneri, insanlığın bu en temel sorununun bilincinde olarak hayata geçirdiği projeleriyle ihtiyacı tespit edilen ailelere el uzatıyor.
 

Dernek, Türkiye’de bulunan Genel Merkez, İstanbul Şubesi, Ankara Şubesi, Ege Temsilciliği, Doğu Anadolu Temsilciliği, Antalya Temsilciliği ve Şanlıurfa temsilcilikleri aracılığıyla binlerce yoksul, kimsesiz, engelli, dul, yetim ve ihtiyaç sahibi vatandaşımızı iyiliğin en naif haliyle kucaklıyor.

28 Haziran Ramazan’ın 1. Günü tüm şube ve temsilcilikler aracılığıyla binlerce bağışçı ve gönüllü desteğiyle yurt içinde ve yurt dışında uygulanacak olan çeşitli projeler ile yoksul ve kederli yüzler, yerini tebessüme bırakacak.

İyiliğin sesi olan Deniz Feneri Derneği, Ramazan’ın bereketi ve huzuruyla birleşerek bu yıl hayırseverlere “PAYLAŞIN BEREKETLENSİN” diyecek.

Deniz Feneri Derneği Ramazan Projelerinden Başlıklar;

Zekat – Fitre – Fidye

Deniz Feneri zekatlarınızı, fitre ve fidyelerinizi yurt içindeki ve dılındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Bir Kumanya da Sen Bağışla

Yoksullar da iftar ve sahur sofraları kurabilsinler diye, içinde kuru gıda ve kahvaltılık bulunan koliler 5 kişilik bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak.

Çocuk Kolisi

Çikolatalar, bisküviler, krakerler ve meyve suları ile dolu olan koliler ile ihtiyaç sahibi çocuklar mutlu olacak.

Bayramlık

Bayramda yoksul çocuklar ve yetimler, arkadaşları gibi yepyeni kıyafetler giymenin sevincini yaşayacak.

Yetim ve Öksüzlere Bayram Harçlığı

Bayramda öksüz ve yetim çocuklar, hayırseverler aracılığıyla verilecek olan bayram harçlığı ile gülümseyecek.

İftarda Buluşuyoruz / Yetim Sofraları

Türkiye’de ve farklı ülkelerde kurulacak iftar sofralarına oturanlar, kardeşliğin ve inancın en güzel ikliminde oruçlarını hayırseverlerin ikramlarıyla açacaklar.

Ülkemizde çeşitli illerdeki yetim çocuklarımız bir sofra etrafında bir araya gelecekler.

Sıcak Yemek

Her gün evinde yemek pişirecek kadar bile imkanı olmayan yardıma muhtaç ailelere sıcak yemek ulaştırılacak. Ankara’da bulunan aşevi yoksullara sıcak yemek hizmeti verecek.

Adak – Akika – Şükür

Adak, akika, şükür kurbanları İslami kurallara uygun olarak modern kesimhanelerde hayırsever kişinin dileği ülkede kesilerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

Diğer;

Bosna sel felaketi, Orta Afrika iç savaşı, Suriye savaşı için yardımlar devam etmekle birlikte, su kuyusu açma çalışmaları, Pakistan RIDA Kız Okulu, Gazze Selam Anaokulu, Eritre’de bulunan yetimhane, Bir Hayat Kurtar  vb. yardım projeleri ise desteklenmeye devam edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL