'O eski Ramazanlar'ın hasreti İstanbul'da bitiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu akşam başlayıp 30 gün sürecek olan Ramazan boyunca etkinlikler düzenleyecek.

'O eski Ramazanlar'ın hasreti İstanbul'da bitiyor!
GİRİŞ 27.06.2014 14:54 GÜNCELLEME 27.06.2014 16:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

30 gün boyunca konserlerden, şiir dinletilerine, geleneksel gösteri sanatlarından sohbetlere, Orta Oyununa kadar yüzlerce etkinlik İstanbullularla buluşacak. İstanbul’da Ramazan Etkinliklerinin iki yeni adresi ise,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Maltepe ve Yenikapı Şehir Parkları Olacak.

Başbakan Erdoğan'ın programları el verdiği sürece bu etkinliklerden bazılarına katılacağı belirtildi.

HANGİ GÜN NE VAR? ETKİNLİK TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN >>>

Maltepe sahilinde 1 milyon 200 bin m2 alan üzerine kurulan Avrupa’nın en büyük Yaşam, Spor ve Eğlence Merkezi, Anadolu Yakası’ndaki Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yaparken, Avrupa Yakası’nda ise yeni adres; İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı sahilinde oluşturulan 700 bin m2 alan üzerine kurulan Yenikapı Meydanı ve Etkinlik Alanı olacak.

Her iki Etkinlik Alanında da; iftar öncesinde çocuklara yönelik sahne gösterileri, Orta Oyunu ve Tasavvuf Mûsikîsi dinletileri yer alırken, etkinlikler iftar sonrasında da; Mehteran Konserleri, sahne gösterileri, Saray Tiyatroları ve Yeşilçam film gösterimleri, Dinletiler ve Konserler ile devam edecek.

Yenikapı ve Maltepe sahilinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak hizmete alınan dev Etkinlik Alanlarında yok, yok

İstanbulluların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde hazırlanan etkinlik alanında kurulan Çarşı’da; sıcak yemekten, tatlılara, Simitten, Osmanlı Şerbetine kadar geleneksel tatların yanı sıra el sanatları ürünlerinden giyime, kitaptan hediyelik eşyaya kadar ihtiyaç duydukları her şeye İstanbullular rahatlıkla ulaşabilecekler. Maltepe Etkinlik Alanında yaklaşık 3 bin kişi ve Yenikapı Etkinlik Alanında da yine yaklaşık 3 bin kişi kapasiteli olarak kurulan özel çadırlarda, her gün Teravih Namazı da kılınabilecek.

Etkinlik Alanlarına Ulaşım

İETT Genel Müdürlüğü; Yenikapı Etkinlik Alanından Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu’na, Maltepe Etkinlik Alanından Uzunçayır Metrobüs İstasyonu’na, saat: 02.00’a kadar 10 dakika aralıkla, sonrasında ise sabaha kadar 15 dakika aralıkla otobüs seferleri düzenleyecek. Metrobüsler sabaha kadar çalışacak. İETT’nin yılın 365 günü sabaha kadar ring olarak çalışan 16 farklı Otobüs Hattı da yine hizmet vermeye devam edecek.

İSTANBUL ULAŞIM AŞ tarafından işletilen ve daha önce saat 24.00’a kadar işletilen Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı saat:02.00’a kadar, diğer tüm Metro Hatları da saat: 01.00’a kadar hizmet verecek.

Asırlık Tatlar ve Sanatlar Sultanahmet’te…

İstanbulluların Ramazan Ayı’nda yoğun ilgi gösterdiği tarihi Sultanahmet Meydanı, bu yıl da Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı’na ev sahipliği yapacak. Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısında, Ramazan ayı boyunca, İstanbul ile özdeşleşen markalaşmış firmaların ürünlerinin ve unutulmaya yüz tutmuş Sanat, Zanaat ve Mesleklerin tanıtımı yapılacak. Ziyaretçiler, Ebru, Çini, Tezhip gibi geçmişi eskilere dayanan sanatların inceliklerini maharetli ellerden görme şansına sahip olacaklar.

Sultanahmet'te 6 bin kişilik iftar sofrası kurulacak

Fatih Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yarın akşam ilk iftar topu, Sultanahmet Meydanı'nda patlatılacak. Selimiye Kışlası'ndan getirilen top, Alman Çeşmesi ile Sultanahmet Tramvay Durağı arasına kurulacak. İftar topunun fitilini, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ateşleyecek.

Alman Çeşmesi ile Dikilitaş arasındaki alanda kurulacak iftar sofralarında 6 bin kişi ağırlanacak. İftar menüsü iftariyelik, çorba, etli yemek ve tatlıdan oluşacak.

Sultanahmet Meydanı'ndaki programda ramazan, İngilizce olarak turistlere anlatılacak.

27 Haziran 2014 Cuma akşamı Ramazan arefesinde başlayıp, 27 Temmuz 2014-Pazar akşamı Bayram arefesine kadar açık olacak olan Çarşı İstanbullular’a bu sene de unutulmaz bir Ramazan nostaljisi yaşatacak. Yüzyıllık tatların ve sanatların görsel şovlarının da yer alacağı Çarşıda İstanbul halkı adeta kültürel bir şölene tanık olurken; Helva, Lokum, Kuru Kahve, Baklava, Boza, Kanlıca Yoğurdu gibi, özü İstanbul’a ait olan Asırlık Tatların üretimleri ve tarihleri hakkında bilgi sahibi olacak.

Çarşıda; Çini, Ebru, Telkârî, Kaligrafi, Minyatür, Tezhib, Cam İşçiliği, Sedef İşlemeciliği, İğne Oyası, Porselen, Filografi, Yorgancılık, Bıçakçılık, Kaşıkçılık, Gümüşçülük, Ahşap Oymacılığı, Yemenicilik gibi geçmişi eskilere dayanan Sanat, Zanaat ve Mesleklere ait eserler sergilenirken, diğer yandan ehil eller tarafından üretimlerine de canlı olarak tanıklık edilebilecek.

Açık Hava İftarları: 1 milyon İstanbullu yine iftar sofralarında buluşacak…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 5 yıldan bu yana gerçekleştirdiği Açık Hava İftarlarıyla, Ramazan Ayı boyunca 1 milyon kişiye, günlük 20 bin kişiye, İstanbul’un farklı meydanlarında kurulan iftar sofralarında iftar ikramında bulunacak.

İstanbul’un farklı semtlerinde kurulacak olan iftar sofralarında hurma, çorba, et kavurma, pirinç pilavı, ayran ve tatlı ikram edilecek. Tüm bu organizasyon; Lojistik Destek Merkezince gerçekleştirilecek.

Mecidiyeköy ve Taksim Meydanı’ndaki Sabit İftar Çadırında, her gün 9 bin kişiye iftar verilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mecidiyeköy Meydanı’nda 4 bin kişiye, Taksim Meydanı’nda 5 bin kişiye olmak üzere, 2 Sabit İftar Çadırında iftar ikramını bu yıl da sürdürüyor.

Mobil Büfeler Ramazanda da iftariyelik hizmeti verecek

İhtiyaç duyulan her noktada hizmet sunmaya devam eden Mobil Büfelerde Ramazan ayı boyunca; iftar vaktine yolda yakalanan vatandaşlara İftariyelik ikram edilecek. Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprülerinin giriş ve çıkış noktaları, Devlet Hastanelerinin Acil Servis önleri ve Beşiktaş gibi yoğun Meydanlarda iftar vaktinde yolda olan sürücülere mobil büfelerden, su, çay ve iftariyelik ikramı yapılacak.

Feshane ve Beyazıt’ta sahne etkinlikleri

Feshane Kültür Merkezi bahçesi ve Beyazıt Meydanı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da müzik, eğlence, şiir ve konserlerin İstanbul halkıyla buluşmasına sahne olacak. Feshane Kültür Merkezi bahçesi ve Beyazıt Meydanı, 30 gün boyunca iftar öncesi, iftar sonrası ve Teravih Namazı sonrasında Tasavvuf Müziğinden Türk Halk ve Türk Sanat Müziği dinletilerine, Sema gösterilerinden Mehteran Konserlerine, geleneksel gösteri sanatlarından çocuk eğlencelerine kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Beyazıt’ta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, bu yıl 180 Yayınevinin katılımıyla düzenlenen 33. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçileriyle bu yıl da Beyazıt Meydanı’nda buluşacak. Fuar, ziyaretçilerine dünyaca ünlü yazarların kitaplarına büyük indirimlerle sahip olma imkanı sunacak.

Her okuyucu profiline hitap eden kitapları bulmanın mümkün olacağı 33. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında, Beyazıt Ramazan Sohbetleri de Ramazan’ın ilk günü başlayacak ve Kadir Gecesi’ne kadar birbirinden değerli yazarların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Meydanlara ‘Sağlık Kabinleri’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘Sağlık Kabinleri’ de Ramazan boyunca, Sultanahmet Meydanı, Maltepe ve Yenikapı Şehir Parkları gibi yoğun katılım olan noktalarda olası sağlık problemlerine karşı İstanbullulara sağlık hizmeti verecek. Tansiyon ölçümü, kan şekeri gibi ölçümler de sağlık kabinlerinde yapılırken, gerekli hallerde ilk müdahale de yapılarak, Ambulansla hastaneye sevk de gerçekleşebilecek.

YORUMLAR 4
  • Hakan Sönmez 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya mı açılıyor?. Teravihi Ayasofya'da mı kılıyoruz yoksa? Allaaaah! Anadolu'nun dört bir yanından kalkar geliriz billahi!
    Cevapla
  • murat sert 9 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun. bu mübarek aya hem de ibadetmiş gibi müziği sokanlara
    Cevapla
  • Ahmet Beşikçioğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Başkan iftarda tatlı yeseydik iyiydi. Yahu şu Saray Muhallebicisi de sahibi malum bir ramazan Sultanahmet meydanında bedava tatlı ikram etse olmuyor mu? :)
    Cevapla
  • A Vural 9 yıl önce Şikayet Et
    Ek Seferler . Sayın Başkanım gayretlerinizi takdir ve tebrikle karşılıyorum. Ramazan hürmetine lütfen Anadolu Yakasına vapur ve Marmarayla saat 00:30 a kadar ek seferler düzenlenmesi konusunda da hassasiyetinizi talep ediyorum.
    Cevapla