"Bereket Konvoyu" Zagrebliler'le buluştu

Bayrampaşa Belediyesi'nce Hırvatistan'da bulunan ''Bereket Konvoyu'', bu yılki ilk geneneksel iftar programını başkent Zagreb'de düzenledi.

"Bereket Konvoyu" Zagrebliler'le buluştu
GİRİŞ 29.06.2014 00:41 GÜNCELLEME 29.06.2014 00:41 KAYNAK AA

Zagreb Camisi önündeki alanda düzenlenen iftar yemeğinde yaklaşık 2 bin Zagrebli'ye, pilav, et, meyve ve tatlı ikram edildi.

Zagreb Müftüsü Aziz Hasanoviç, bu özel günde kendileriyle birlikte olan Türk dostlarına teşekkür ederek, Zagreb'in çok kültürlü bir yapıya sahip olduğunu ve Türkiye'den gelen konukların buradan memnun ayrılacaklarını umduğunu söyledi.

Bereket Konvoyu'nun sadece insanları doyurma gibi bir amacı olmadığını vurgulayan Hasanoviç, ''Bu konvoy, Zagreb'den Bosna Hersek'e, Sırbistan'a, Makedonya'ya, Macaristan'a ve Arnavutluk'a kadar insanları birbirine bağlayıp yeniden Türkiye'ye dönüyor'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Burak Özügergin de 75 milyon Türk vatandaşının selamlarını Zagrebliler'e ulaştıran Bayrampaşa Belediyesine teşekkür etti. Bereket Konvoyu'nun ''kardeşlik sofrası'' olduğunu kaydeden Özügergin, konvoyun tüm Balkan halklarına açık olduğunu ifade etti.

Konvoy, Hırvatistan'ın ardından Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Kosova ve Yunanistan'da da iftar programları düzenleyecek.

Bereket konvoyu 10. yaşında

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yürütülen "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" çerçevesinde organize edilen Bereket Konvoyu ile Balkanlar'da 9 yılda, 9 farklı ülkede yaklaşık bir milyon kişiye iftar verildi.

Sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle bu yıl 10. kez Balkan ülkelerine gelen konvoyda 3 tır, 2 otobüs, 3 minibüs ve teknik destek araçları yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL