Erzurum'da Ramazan coşkuyla karşılandı

Onbir Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın gelmesiyle Türkiye’nin dört bir yanında ramazan kutlamaları yapılmaya başladı.

Erzurum'da Ramazan coşkuyla karşılandı
GİRİŞ 29.06.2014 12:38 GÜNCELLEME 29.06.2014 12:38

Şenlikler ve gösteriler eşliğinde ramazan ayını geçirecek olan Erzurum’da da, ramazan kutlamaları Mehter Takımı eşliğinde başladı. Yakutiye Meydan Parkı’ndan Aziziye Meydanı’na doğru yapılan korteje Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ünlü oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz, İnegöl Mehter Takımı ve Erzurum halkı katıldı.   

Ramazan Erzurum'da da coşku ile karşılandı. Mehter ekibi eşliğinde Erzurum halkının da katılımıyla Ramazan'ın gelişini kutlayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca devam edecek Erzurum Ramazan Geceleri'nin açılışını yaptı.  Ramazan boyunca Erzurum'da çeşitli etkinliklerle beraber, Hacivat ve Karagöz oyunları,  tasavvuf ve Türk Sanat Müziği konserleri düzenlenecek.

Erzurum Ramazan Geceleri ile ilgili açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen; “Bizler de millet olarak hem milli değerlerimize hemde manevi değerlerimize bağlıyız. Zaten bizi de biz yapan bu değerler. Manevi değerlerimizden biri olan ramazan ayının bugün ilk günü. İnsanlar bu günleri gerek ibadet ederek gerek yardımlaşarak dolu dolu geçiriyor. Bu ramazanı yerel yönetimler olarak vatandaşlarla birlikte iyi bir şekilde kutlamayı arzu ediyoruz. Ramazan ayında inşallah beleiyeler olarak bizlerinde yardımları olacak. Arzu eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza valiliğimiz kaymakamlığımız ve belediyelerimiz ellerinden gelen yardımı yapacaklar. Bizler de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın güzel bir ramazan geçirmeleri gayreti içinde olacağız. Ramazanda iftar çadırlarımız ve teravih namazından sonra ramazana özel programlar olacak. " dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL