Deniz Fenerinden yoksullara yardım eli

Yardım çalışmalarını yurt içinde ve yurt dışında sürdüren Deniz Feneri, savaş, yokluk ve açlık alanlarında önemli çalışmalar yapıyor.

Deniz Fenerinden yoksullara yardım eli
GİRİŞ 30.06.2014 16:35 GÜNCELLEME 30.06.2014 16:35 KAYNAK HABER7
ÖNEMLİ KONULAR

Ülkemizde olduğu kadar yurt dışında yaptığı yardımlarla da adından söz ettiren dernek son olarak Bangladeş’te 7 su kuyusu daha açtı.
 

Myanmar’dan dini ve etnik nedenlerle dışlanan Arakan Müslümanları, Bangladeş’teki mülteci kamplarında ölüm kalım mücadelesi veriyor.

Deniz Feneri Derneği bu bölgede okul, mescit ve en temel ihtiyaç olan temiz içme suyu yardımında bulunuyor. Bölgede açılan su kuyusu sayısı son 4 ayda 50 ye ulaştı. Bir su kuyusunun maliyeti bin dolar. Yeni su kuyularının yapımları ise devam ediyor. Derneğin Cox’s Bazar da yaptırdığı okulda ise çoğu yetim olan 350 çocuk eğitim görüyor. Bölgede yapımı devam eden Mescit ise kısa sürede hizmete sunulacak.

Deniz Feneri Derneği, Uganda’da ise 220 yetim çocuğa kırtasiye ve okul formasından oluşan hediye paketleri dağıttı.

Afrika kıtasının doğu kesiminde yer alan ve denize kıyısı olmayan Uganda Cumhuriyeti 35 milyonluk nüfusa sahip. Ülke, uzun yıllar süren iç savaşın da sonucu olarak yokluk ve yoksulluk ile karşı karşıya.

Deniz Feneri Derneği Uganda’daki yetim çocuklar için çalışmalarına devam ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL