Bilal-i Habeşi tiyatral gösterisine büyük ilgi

Eyüp Belediyesi’nin Ramazan'da Eyüp Sultan Meydanı’nda düzenlediği etkinlikler binlerce kişi tarafından merak ve ilgiyle takip ediliyor.

Bilal-i Habeşi tiyatral gösterisine büyük ilgi
GİRİŞ 08.07.2014 16:59 GÜNCELLEME 08.07.2014 16:59 KAYNAK HABER7
ÖNEMLİ KONULAR

Belediye 7 Temmuz Pazartesi gecesi Teravih namazının ardından Meydan’da Beyaz Düşler Sahnesi oyuncularının canlandırdığı Bilal-i Habeşi tiyatral gösterisini konuklarıyla buluşturdu.

İslam’a ve namaza davetin gür sesi Peygamber Müezzini Hz. Bilal-i Habeşi’nin hayatının anlatıldığı gösteri seyirciler tarafından çok beğenildi. Eyüp Sultan Meydanı’ndaki Bilal-i Habeşi Tiyatral Gösterisi’ni Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer de izledi. Koçer, Beyaz Düşler Sahnesi oyuncularını tebrik etti.

“Peygamberlerden gelen vahiyler unutulmuş, gözler yüzyılların karanlığına alışmış, ışığın nasıl olduğunu bilmez, nasırlanan kalpler artık aydınlığa ihtiyaç duymaz olmuştu. İşte böyle karanlık ve kirli bir dünyaya gözlerini açmıştır, derisinin rengi kara ama kalbi tertemiz olan Bilal. Beceriklidir Bilal, efendisi Ümeyye, oğluna bile emanet etmediği kervanlarını  Bilal’in liderliğinde sefere çıkartır.  Ezberindeki binlerce şiiri büyük bir ustalıkla okuduğu için, köle olmasına rağmen toplantıların ayrılmaz bir  parçasıdır. Diğer bütün köleler onun durumuna  gıpta ile bakmaktadır.

Böyle olmasına rağmen, Efendiler Efendisi (S.A.V.)  görev tebliğini aldıktan sonra İslamiyetten haberi olunca, kalbinde bir ışık yanar Bilal’in. Müslümanlık uğruna bütün imtiyazlarından vazgeçer; efendisi Ümeyye’nin yıllar süren işkencelerine göğüs gerer. İşte bu iman, onun köle Bilal’den, Hz. Bilal Efendimiz haline geleceği yolun kapısını aralar.”

Beyaz Düşler Tiyatro sanatçılarının rol aldığı oyunda toplam kırk kişilik bir ekip görev aldı. Profesyonel ses-ışık ve efektlerin kullanıldığı oyun kostüm, makyaj  ve sahne dekorları ile  de oldukça dikkat çekti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL