Şeyh Şamil Camii, bir yıldır imam bekliyor

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yaptırılan Yapracık Şeyh Şamil Camii'ne bürokratik engeller nedeni ile 1 yıldır imam ataması yapılamadı.

Şeyh Şamil Camii, bir yıldır imam bekliyor
GİRİŞ 09.07.2014 11:49 GÜNCELLEME 09.07.2014 11:49 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

Camide ne cuma namazı kılınıyor ne de teravih namazı. TOKİ Yapracık 2. Etap sakinleri, camilerine biran önce imam atanmasını bekliyor.


İnşaatı 1 yıl önce biten Şeyh Şamil Camii'nin inşaat firmasından TOKİ'ye, TOKİ'den de Diyanet İşleri Başkanlığı'na devri henüz tamamlanamadı. Resmi kabuller ve prosedürlerden dolayı, camiye imam ataması da yapılamadı. Ramazan ayında teravih namazı kılınamayan camide, çevre sakinlerinin kendi aralarında seçtikleri kişiler ile sadece vakit namazı kılınıyor.

Bölge sakinleri caminin durumunu yetkililere defalarca ilettikleri ancak, 'resmi kabuller yapılmadığı' gerekçesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camiye görevli atamadığını dile getiriyor.

TOKİ ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki bürokratik işlemler yüzünden, çevre sakinleri, camiye biran önce imam ataması yapılmasını bekliyor.

Etimesgut Müftülüğü yetkilileri, Şeyh Şamil Camii'ni TOKİ'den devralmak üzere olduklarını, devir işlemleri tamamlanınca imam-hatip ataması için çalışmaların başlayacağını ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL