Esenler’de Ramazan bir başka yaşanıyor

Her akşam Esenler'de yapılan etkinliklerin yanı sıra Anadolu Sokağı’nda derneklerin verdiği sahurlar da vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Esenler’de Ramazan bir başka yaşanıyor
GİRİŞ 16.07.2014 16:06 GÜNCELLEME 16.07.2014 16:06 KAYNAK HABER7
ÖNEMLİ KONULAR

Adıyaman, Sinop, Bayburt, Kastamonu, Rize, Tokat ve daha onlarcası… Esenler’de bulunan toplam 20 yöre derneği, Esenler Belediyesi’nin Dörtyol Meydanı’nda kurduğu Anadolu Sokağı’nda misafirlerini ağırlıyor. Ramazan ayı boyunca açık kalan stantlarda her gece binlerce vatandaş bir araya gelerek sahur yapıyor.
 

Dörtyol Meydanı’ndaki Ramazan Etkinlik Alanı’nda bir tarafta Ramazan’ın manevi iklimine uygun birçok etkinlik gerçekleştirilirken diğer yanda Esenler’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları’nın kurduğu stantlar, yoğun kalabalıkları ağırlıyor.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte her gece burada bulunan dernekleri ziyaret ediyor. Göksu son olarak, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve Esenler Müftüsü Halil Şekerci ile birlikte Tüm Kayserililer Derneği’nin sahur yemeğine katıldı.

BU SOFRALARDA BEREKET VAR

Tüm Kayserililer Derneği tarafından organize edile sahur yemeğine katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, iftar ve sahur sofralarıyla Ramazan ayının Esenler’de dolu dolu yaşandığını belirterek, “Ramazan ayının en güzel özelliği, bereketi paylaşabilmektir.

Bu ayda birlik içerisinde aynı sofralarda yaptığımız iftar ve sahurlar bizleri birbirimize daha fazla kenetlendirmektedir. Bir taraftan komşuluk ilişkilerimiz gelişirken diğer taraftan elimizdeki bereketi paylaşmanın güzelliğini yaşıyoruz” dedi.

RECEP TANYILDIZ’DAN TÜRKÜ GECESİ

Etkinlik alanında ise Pop Star yarışmasından tanınan Recep Tanyıldız mini bir konser verdi. Alanı dolduran vatandaşlar okunan türkülerle güzel bir gece geçirirken, çocuklar için düzenlenen yarışmalar da minikler tarafından büyük ilgi gördü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL