Bu mahallenin fitreleri üniversiteli kızlara

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Çiftlik Mahallesi sakinleri, topladıkları fitreleri tanımadıkları üniversiteli kız öğrencilere gönderiyor.

Bu mahallenin fitreleri üniversiteli kızlara
GİRİŞ 18.07.2014 14:18 GÜNCELLEME 18.07.2014 14:18 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

19 Mayıs ilçesi Çiftlik Mahallesi sakinleri, iki yıl önce bir kız çocuğunun üniversite harç ücretini karşılamak için başlattıkları kampanya kapsamında, ramazanda topladıkları fitreleri tanımadıkları üniversiteli kız öğrencilere gönderiyor.
 

İki yıl önce ramazan ayında topladıkları fitrelerle, harç ücreti olmadığı için kazandığı üniversiteye gidemeyen bir kız öğrencinin üniversiteye kaydını yaptırmasını sağlayan 110 hanelik mahalle sakinleri, sonraki yıllarda da bu yardım kampanyasını sürdürerek maddi durumu yetersiz kız öğrencilere destek vermeye başladı.

Her ramazanda teravih namazı sonrası topladıkları fitreleri tanımadıkları kız öğrencilere gönderen mahalle halkı, eğitime verdikleri desteğin haklı gururunu yaşıyor.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalle sakinlerinin iki yıl önce başlattıkları bu yardımı her ramazanda tekrarladığını söyledi.

Vatandaşların, ramazanın maneviyatına ve İslam dininin yaşantı şartlarına uygun olarak yardımda bulunduğunu vurgulayan Topaloğlu, "Bir yardımın da nasıl yapılması gerektiğinin önemli örneğini gösteriyorlar.

Çünkü maalesef Türkiye'de birçok insanımız yardımı reklama dönük yapıyor ama mahalle sakinlerimiz, buradaki Müslüman kardeşlerimiz, tanımadıkları insanlara, kız öğrencilere burs vererek çok önemli bir işe imza attılar. İnşallah Türkiye'de örnek olur. Bu anlamda kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah bunun artarak ilçemizin bütün mahallelerinde ve Türkiye genelinde devam etmesini diliyorum" dedi.

"Peygamber Efendimize 'oku' dendi"

Köy muhtarı Mustafa Demir ise yardımda bulunan mahalle sakinlerine teşekkür ederek, büyük bir gurur yaşadıklarını vurguladı.

Demir, "Halkımıza bu duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, devamını da dileriz. Kız öğrencilerimizi tanımıyoruz. Ne onlar bizi tanıyor ne biz onları tanıyoruz. İnşallah devamının gelmesini istiyoruz. Her köyde artarak devam eder. Bizim kendi çocuklarımız da üniversitede okuyor. Mahallemizde üniversiteli sayısı oldukça fazla. 15-20 çocuğumuz var üniversiteli" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Temel Demir de mahallelinin oldukça yardımsever olduğunu vurgulayarak, "Cenab-ı Allah, Peygamber Efendimizi o kadar severdi ama 'Ya Muhammed otur' demedi, 'Ya Muhammed Allah'ın izniyle oku' dedi. Biz inanmış Müslüman olarak tabi ki okumalıyız. Okumaktan güzel bir şey var mıdır Aileler okutmak istedikten sonra bizim halkımız en fakir ailenin çocuğunu bile okutabilir. Mühim olan önderlik yapmak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL