İstanbul'da ilçe ilçe Ramazan etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, bu yıl da ramazan ayını dolu dolu geçiriyor. İşte ilçe ilçe iftar etkinlikleri:

İstanbul'da ilçe ilçe Ramazan etkinlikleri
GİRİŞ 18.06.2015 16:25 GÜNCELLEME 18.06.2015 16:25
ÖNEMLİ KONULAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, ramazan ayını dolu dolu geçirmek isteyen İstanbullular için birçok etkinlik planladı. Sokak iftarları, ramazan sohbetleri, tasavvuf konserleri, geziler, orta oyunu ve tiyatro gösterilerini de içeren etkinlikler için yürütülen yoğun hazırlıklar tamamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ramazan programlarını bu yıl Yenikapı ve Maltepe'deki etkinlik alanlarında gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediyesi, İstanbullulara iftar öncesi ile sonrasında, konser ve çeşitli kültürel etkinlikler sunacak. Mobil büfe ekipleriyle de İstanbul'un önemli noktalarında iftara yetişemeyen vatandaşlara kumanya dağıtılacak.

Bağcılar Belediyesi, ramazan ayı boyunca 22 mahallede 2 bin 500 kişilik iftar programları düzenleyecek. Belediye, "İftar Bileti Projesi"yle ilçede yardıma muhtaç 10 bin aileye 100 liralık gıda çeki dağıtacak. Vatandaşlar çeklerle ramazan kumanyasını, anlaşmalı marketlerden alabilecek.

Bağcılar'da Osmanlı geleneği olan "askıda ekmek" uygulaması da ihya edilmeye çalışılacak. Bağcılar Meydanı'nda yetişkinler ve çocuklar için kurulan stantlarda vatandaşları alışveriş yaparken, sivil toplum kuruluşları da yörelerine ait ürünleri sergileyecek.

Bayrampaşa Belediyesi'nin Bereket Konvoyu devam ediyor

Bayrampaşa Belediyesi, Balkanlar'a yönelik 11 yıldır düzenlediği "Bereket Konvoyu" iftarlarına devam edecek. Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanları ziyaret edecek iftar konvoyu, bu yıl da 10 ülke, 22 şehirde iftar verecek. Ayrıca kültürel etkinlikler için ilçe meydanına çadır kurulacak, sokak ve mahalle iftarları düzenlenecek.

Bakırköy Belediyesi'nce Fildamı Konser Alanı'nda her akşam 2 bin kişiye iftar verilecek. Belediye, ayrıca her gün farklı mahallerde sokak iftarları, Bakırköy Devlet Hastanesi önü ve İncirli'de mobil araçlarla iftar yemeği verecek, evinden çıkamayacak durumda olanlar için de gıda kolisi dağıtacak. Botanik Parkı'nda da ramazan eğlenceleri ve konserler gerçekleştirecek.

Eyüp Belediyesi, TRT'nin her gün iftar ve sahur programları gerçekleştireceği Eyüp Sultan Cami Meydanı'nı, ramazan dolayısıyla önceki yıllardan farklı şekilde planlandı. Meydana kurulacak büyük ekran vasıtasıyla, her gün Buhara, Bosna, Kahire gibi merkezlerden iftar yayınları gerçekleştirilecek. Anadolu'da çocuklara orucu sevdirmek amacıyla yarım gün tutturulan "Tekne Orucu" Eyüp'te de uygulanacak. Öğle namazı sonrası çocuklara hurma ile oruç açtırılıp yemek ikramı yapılacak.

Fatih Belediyesi, ramazan ayı boyunca 15 mahallede sokak iftarları verecek. Sultanahmet'te kurulan etkinlik çadırında, ramazan sohbetleri ve orta oyunların yapılacağı etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca belediye tarafından vatandaşlara yönelik ilçenin türbe, cami gibi dini mekanlarına geziler düzenlenecek.

İftar öncesi sohbet programlarının yapılacağı Zeytinburnu'nda ise, tasavvuf konserleri dikkat çekiyor. 5 Meydan, 12 sokak ve 11 farklı mahalleyle 30 gün boyunca toplam 50 bin vatandaşın iftarını açacağı ramazan programları, sahur sohbetleri, tasavvuf konserleri ve Kuran ziyafetiyle devam edecek.

Ramazanın birinci günü iftarını Zeytinburnu Meydanı'nda açacak olan vatandaşlar, teravih namazı öncesi düzenlenecek olan Kur'an-ı Kerim ziyafetini de dinleme fırsatını bulacak.

Esenler Dörtyol Meydanı, bu yıl ilçedeki ramazan etkinliklerinin merkezi olacak. Dünyadan ve Türkiye'den farklı damak tatlarının yer alacağı büyük bir iftar sofrası, açık havadaki "Anadolu Sokağı"nda kurulacak. Ayrıca Esenler Belediyesi, ramazan ayı boyunca ilçenin tüm mahallelerini kapsayacak şekilde cadde iftarları düzenleyecek. "Alo İftar" hattı ile belediyenin ilgili birimleri ve muhtarlıklar aracılığıyla, ihtiyaç sahipleri tespit edilerek 15.00 ile 17.00 saatleri arasında vatandaşlara motorize ekiplerle sıcak yemek servisi yapılacak.

Esenler "Çorba Çeşmeleri" de ramazanda iftar çeşmesi olarak hizmet verecek. Esenyurt'ta Cumhuriyet Meydanı'nda kurulacak iftar çadırıyla her gün 2 bin kişi iftar yapma imkanı bulacak. Ayrıca iftar sonrasında tiyatro, meddah, orta oyunları, ilahi dinletileri ve söyleşi programları gerçekleştirilecek.

Güngören Belediyesi, ramazan boyunca önemli yazar, şair ve sanatçıları vatandaşlarla buluşturacak. Sokak iftarları ile iftar sonrası çocuklar için tiyatro ve orta oyunu gösterileri düzenlenecek.

Şişli Belediyesi'nce, Şişli Meydanı'nda kurulacak iftar çadırıyla ilçedeki vatandaşlara hizmet verilecek, sokak iftarları düzenlenecek.

Üsküdar Belediyesi; Osmanlı dönemindeki "Enderun Teravihi" geleneği, bu yıl Üsküdar'da Valide-i Cedid Cami'de yaşatılacak.

Üsküdar Belediyesi'nce, sahilde 7 bin kişilik iftar çadırı kurulacak, ilk kez oruç tutan çocuklara yönelik iftar programları yapılacak. Belediye, ramazan ayı boyunca 1 milyon kişiye iftariyelik dağıtımı yapacak, mahallelerde sokak iftarları organize edecek. Üsküdar'da denize sıfır şekilde kurulmuş olan Ramazan çadırlarının her yıl olduğu gibi bu kez de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor. 250 metre uzunluğundaki çadırda bir seferde 2500 kişinin oturarak yemek yiyebileceği alanda toplamda 8 bin kişi aynı anda iftar yapma imkanı bulacak.

Üsküdar Sahili’nde kurulan iftar çadırının yanı sıra Harem Otogarı, Beşiktaş Motor İskelesi önü, Bahçelievler Mh, Ferah Mh ve Yavuztürk Mh (İki farklı noktada), Ünalan Mh, Zeynep Kamil Mh, Zeynep Kamil Hastanesi, Kirazlıtepe, Cumhuriyet, Selami Ali mahallerinde her gün toplam 30 binin üzerinde kişiye Üsküdar Belediyesi tarafından iftar verilecek. Tüm bunların yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılacağı 24 sokaktaki iftar programlarında vatandaşlarımızla bir araya gelinecek.

İftar menüsü şu şekilde; Çorba, etli nohutlu pilav, tatlı ve içecek, her akşam Üsküdarlıların iftar sofrasını süsleyecek. Yemekler, belediyenin aşevinde aşçılar tarafından yapılacak. Valide-i Cedid, Ünalan Kuba, Bulgurlu Söğütlü Çayır, Kirazlıtepe ve Bahçelievler İmam Azam camilerinde programlar icra edilecek. Diğer yandan Valide-i Cedid Camii’nde Cuma ve Cumartesi günleri birbirinden seçkin davetlilerin katılacağı ‘Çınaraltı sohbetleri’ etkinlikleri düzenlenecek.

Başakşehir Belediyesi, Sular Vadisi'nde kurulacak çadırla 50 bin kişiye iftar verecek. Bunun yanında ramazan boyunca sokak iftarları düzenlenecek, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara sıcak yemek servisi yapılacak. Belediye, ramazan süresince yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesi konusunda vatandaşları bilgilendirirken, Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER) bünyesinde, kadınlar ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda aydınlatılacak.

Tuzla Belediyesi, 17 mahalle ve 4 büyük sitede farklı günlerde sokak iftarları düzenleyecek. Yaklaşık 50 bin kişiyi bir araya getiren sokak iftarlarında, ramazanın bereketi ilçe halkıyla paylaşılacak. Sokak iftarlarının ardından çocuklara yönelik eğlenceler ve haftanın 4 günü ilçe sahilinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Maltepe Belediyesi "Sevgi Sofraları" adını verdiği etkinlikle her gün bin 500 kişiye iftar verecek. Etkinlikler kapsamında, ramazandan bir gün önce organik pazar alanında "Hoşgeldin ramazan" adıyla bir konser programı düzenlenecek. Programda, Kur'an-ı Kerim okuma yarışması birincisi Abdurrahman Sadien de Kuran tilaveti gerçekleştirecek. Her gün tasavvuf müziği eşliğinde Karagöz-Hacivat ve çocuklar için tiyatro gösterilerinin de yapılacağı alanda, "Huzur Sohbetleri" düzenlenecek. Haftanın 5 günü gerçekleştirilecek turlarla, vatandaşlar Hırka-i Şerif, Eyüp Sultan Cami ve Hz. Yuşa türbesini ziyaret etme imkanı bulacak.

Ümraniye Belediyesi, Ramazan için hummalı çalışmalarını tamamladı. Ümraniye Meydanı'na kurduğu Çanakkale Şehitlik Abidesi ve Çanakkale esintilerini taşıyan dev çadırda, Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek...

Beykoz Belediyesi bu yıl da 45 mahallede ve ilçenin meydanlarında vatandaşları buluşturacak. Belediyenin mutfağında pişirilen iftar yemekleri, ilçe sakinlerine ikram edilecek. Hafta sonları ise belediye meydanında, ilçe sakinleri için ramazan ayının manevi atmosferine uygun film gösterimleri yer alacak.

Beykoz Belediyesi her çarşamba günü büyük bir meydanda ilçe sakinlerini iftarda buluşturacak. İlçedeki sosyal dayanışma çalışmalarını yürüten Sosyal Masa ve TODEM (Toplumsal Destek Merkezi) ise 5 bin ihtiyaç sahibine, içinde temel gıda maddeleri bulunan erzak paketlerini ulaştıracak. Bayram öncesinde yetim ve yoksul çocuklar giysi yardımıyla sevindirilecek. Beykoz Belediyesi ramazan boyunca ilçe sakinlerini her gün Edirne gezisine götürecek. Edirne ziyaretine katılan ilçe sakinleri, Balkan Savaşı Müzesi (Şükrü Paşa Anıtı), Eski Cami, 3 Şerefeli Cami, Selimiye Camii, Saray İçi ve Selimiye Vakıf Eserleri Müzesi'ni görme fırsatı elde edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL