Konya’da Ramazan Coşkusu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, halkın Ramazan ayını huzur içinde geçirebilmeleri için daire başkanlarına talimat verdi.

Konya’da Ramazan Coşkusu
GİRİŞ 22.06.2015 17:06 GÜNCELLEME 22.06.2015 17:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Seçim öncesinde ve yatırımın hızlandığı bahar aylarında ivme kazanan çalışmaların Ramazan ayında da durmadan devam etmesi gerektiğini dile getiren Başkan Akyürek, birimlerin planlamalarını buna göre yapmalarını istedi. Başkan Akyürek Konya Büyükşehir Belediyesi “Ramazan-ı Şerif’te senede bir defa sosyal kart yüklemesi yapılacak kişileri hemen tespit edip bu kişilerin yardımlarını Ramazan ayında yapılmasını istedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca geçen yıl ilçelerde başlattığı iftar programlarını bu yıl da yapacak. Bu yıl 14 ilçede iftar programı düzenlenecek. İftar programlarında Başkan Akyürek muhtar ve vatandaşlarla buluşacak, halkın hizmet ve yatırımlara yönelik taleplerini dinleyecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayının dolu dolu geçmesi için etkinlikler düzenliyor. 25 gün sürecek etkinliklerde ünlü hafızlardan Kur’an tilaveti, ünlü hafızların kıldıracağı teravih namazları, konserler, söyleşiler ve tiyatrolar İlçe İftarları yer alacak. Aynı zamanda Konya Aile Destek Merkezi tarafından İl Müftülüğü ile birlikte 31 ilçede eğitimlere başlayan yaz Kız Kur’an Kurslarında  Eğitim Seminerleri planlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Ramazan ayında düzenleyeceği etkinliklerle, halka Ramazan ruhunu yaşatmayı hedefliyor. 19 Haziran 2015 Cuma günü Kültürpark’ta Başlayan Ensar Kardeşler konseri ile Rahmet Akşamları etkinliklerinde, Grup Dergah, Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Yücenurşen, Irak Kerkük İlahi Grubu, Aykut Kuşkaya, Grup Genç, Fatih Koçyiğit, Mustafa Demirci, Grup Gönül, Eşref Ziya, Orhan Çakmak, Mesut Kurtis, Ammar Acarlıoğlu, Ahmet Alıcı, 40 Ney, Zeyd Soto, Umut Mürare ve Erkan Mutlu konser verecek.



Hafızlar Mehmet Bilir, Remzi Er, Ali Tel ve Ahmet Karalı’nın ayrı ayrı günlerde Kur’an ziyafeti vereceği Rahmet Akşamları’nda Seksenler Tiyatrosu da tiyatro gösterisi yapacak. Etkinlikler 13 Temmuz 2015 Pazartesi günü Kadir Gecesi Programı ile sona erecek. Rahmet akşamları etkinlikleri, ayrıca Ilgın, Çumra, Karapınar, Bozkır, Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde de gerçekleştirilecek.

Ramazan boyunca Musalla Mezarlığı’nda kılınacak teravih namazının yanı sıra Sultan Selim Camii’nde emekli Hafız İlhan Tok, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin imamlığında hatimli teravih namazları kılınıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışması yapılan Mengüç Sokak’ta, “Mengüç Sokakta Ramazan Çocuk Etkinlikleri” adı altında, gençlerin ve öğrencilerin misafir edildiği iftar programı ve iftar programlarının ardından eğlenceler tertip edilmekte. Gençlere ve öğrencilere dönük gerçekleştirilen iftar sonrası programda ise meddah, Hacivat-Karagöz ve Keloğlan gösterileri yapılmakta.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

                  

 

 

YORUMLAR 6
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede insanlarin türküyle kürdüyle en huzurlu sekilde yasadigi tek sehir...
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    konyaam Ahh konyaaaaaam
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Konya 2 milyon nufusu olan bi buyuksehir ve disaridan cok göç aldi m.kilinc
    Cevapla
  • M kilinc 8 yıl önce Şikayet Et
    Gidalara en cok hile katan sehrin konya oldugunu biliyormusunuz hem haram kazan hemde Allah Allah
    Cevapla
  • KONYA 8 yıl önce Şikayet Et
    yalan söyleme utanmaz git adanaya mersine at eşşek eti ye
    Cevapla
  • Yakub 8 yıl önce Şikayet Et
    Konya'm başka. Anadolu'nun merkezi. Artık Konya Başkent olsun. Ankara şuan bbg haline geldi. Savaş taktiği gereği ve asıl itibariyle Konya Başkent olsun inşaAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle