Kabe'ye rekor ziyaretçi: Ramazanda hac gibi rakam!

Ramazan ayının ilk 10 gününde Kabe'yi 8 milyon kişi ziyaret etti. Kabe’ye gelenlerin sayısı geçen yıla oranla tam yüzde 49 arttı.

Kabe'ye rekor ziyaretçi: Ramazanda hac gibi rakam!
GİRİŞ 30.06.2015 12:10 GÜNCELLEME 30.06.2015 12:10 KAYNAK VAHDET!
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Müslümanların Kabe’ye olan ilgisi her geçen yıl artarak katlanıyor. Rakamlar ramazan ayının başlamasıyla birlikte, ziyaretin rekor denebilecek düzeylere ulaştığını gösteriyor. Ramazan ayının başladığı günden itibaren 8 milyon kişiyi çoktan geçen ziyaretçi sayısı bu seneki büyük ilgiyi de özetler nitelikte... 

Suudi Arabistan Hac ve Umre Dairesi Mekke Bölgesi Müdürü Salah Sakr, ülkenin resmi ajansı SPA’da yer alan açıklamasında, sadece ramazan ayının ilk 10 gününde 8 milyondan fazla kişinin Kabe’yi ziyaret ettiğini belirtti.

25 MİLYON KİŞİ BEKLENİYOR

Sakr, umreye gelenler dahil bu yıl ramazanın ilk 10 gününde, ibadet için Kabe’ye gelenlerin sayısının geçen yıla oranla yüzde 49 arttığını, 38 bin aracın Mekke’ye ziyaretçileri taşıdığını ifade etti. Geçen yıl aynı zamanlar 4 milyon ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Salah Sakr ayrıca ramazan ayı boyunca 25 milyon kişinin ziyaretini beklediklerini ve çalışmalarını da bu doğrultu da yaptıklarını kaydetti.

KABE'DEN CANLI YAYIN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 1
  • kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH bizede nasip eder inşalah ğitmek kolayda tutmak kalp kırmamak örnek olmak ğit ģel sonra kalp kır her naneyi ye sonra haci ğittim Allah herkese hidayet nasip eylesin
    Cevapla