Dünya yetimleri aynı sofrada buluştu

Esenler Belediyesi, 12 farklı ülkeden gelen yetimlerin de aralarında bulunduğu 500 çocuğu iftar sofrasında buluşturdu.

Dünya yetimleri aynı sofrada buluştu
GİRİŞ 21.06.2016 14:06 GÜNCELLEME 21.06.2016 14:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Yetim çocukların iftarına, milli kaleci Tolga Zengin ile milli futbolcu Arda Turan'ın sanatçı kardeşi Okan Turan da katıldı.

Esenler Belediyesi, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından Dünya Yetimler Günü ilan edilen Ramazan ayının 15. gününü yetimlere ayırdı. İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen iftarda; Filistin, Suriye, Pakistan, Kırgızistan, Lübnan, Bosna Hersek ve Arnavutluk gibi farklı ülkelerden gelen yetimlerin de aralarında bulunduğu 500 çocuk bir araya geldi. 

TOLGA ZENGİN YETİMLER ÇOCUKLAR İFTARINDA 

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftara; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Sarıhan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, AK Parti Esenler Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, belediye başkan yardımcıları ile milli kaleci Tolga Zengin ve milli futbolcu Arda Turan'ın sanatçı kardeşi Okan Turan da katıldı.

BAŞI OKŞANMADIK YETİM KALMADI

Başkan Göksu, milli kaleci Tolga Zengin ve Okan Turan ile birlikte İftar öncesinde yetimlerle yakından ilgilendiler. Masaları tek tek dolaşarak yetimlerin başlarını okşayan Göksu, Zengin ve Turan, çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bir çocuğun okuduğu ezanla birlikte yetim çocuklar ve yakınları hep birlikte oruçlarını açtılar.

YETİMLERİN OLDUĞU SOFRA EN GÜZELİDİR

İftar sonrasında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Sarıhan ve AK Parti Esenler İlçe Bakanı Gökhan Taran kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, her yıl Ramazan'ın 15'inci gününde yetimler ile aynı iftar sofrasında buluştuklarını hatırlatarak, “Ramazan, ayların en güzeli; iftar vakti, vakitlerin en güzeli; yetimlerle paylaşılan, yetimlerim olduğu sofra da, sofraların en güzelidir. Şehir, yetimine, yoksuluna, yolda kalmışına sahip çıkarsa şehirdir. Bu anlamda bizler, Esenler’deki her bir yetimimizin ihtiyaç duyduğu, her an yanında olmayı en insani ve en vicdani sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Bugüne kadar tüm imkanlarımızla yetimlerimizin yanında olduk ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

İftar programı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Sarıhan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Tolga Zengin ve Okan Turan'ın yetim çocuklarla birlikte objektiflere poz vermesiyle son buldu. 

 

YORUMLAR 1
  • is te bu 7 yıl önce Şikayet Et
    Diyolarki bu kadar mültecinin Türkiye de isi ne bunu diyenlerin % 80-90 nida müslüman ha!!! Alemlere rahmet olarak gelmiş Peygamberimiz misafir 9 nasiple gelir 1 tanesini yer 8 tanesini ev sahibine birakir demiş peki son zamanlardaki dünya krizinden Türkiye neden etkilenmiyor pek acaba ? Peygamber efendimizin söylediği güzel anlayistan olmasin ? !!!
    Cevapla