Hayırseverler ve çocuklar arasındaki köprü

Minik Gamzeler Derneği’nin hikayesi 8 yıl önce Ramazan ayında başladı.

Hayırseverler ve çocuklar arasındaki köprü
GİRİŞ 04.07.2016 11:53 GÜNCELLEME 04.07.2016 11:53
ÖNEMLİ KONULAR

Çocuklarına bayramlık kıyafet alan bir anne, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları da bayram sabahına mutlu uyansın diye sosyal medyadan bir etkinlik paylaştı. “Haydi Bu Bayram Bir Miniğin Yanağında Gamze Olmaya!”

Anne hassasiyeti ile sosyal medyadan yapılan bu çağrı, kısa sürede büyük ilgi gördü. Çok sayıda hayırsever ihtiyaç sahibi çocuklar için özenle kıyafetler seçip, çocukların bayram sabahına mutlu uyanmalarını sağladı.

Minik Gamzeler Derneği, bu yıl da ihtiyaç sahibi çocukları bayram öncesinde tespit etti. Listeler hazırlayıp, hayra vesile olmak için sosyal medya sayfalarından yayınladı. Hayırseverler listelerden istedikleri çocuğu seçti, onların “bayramlık” sponsoru oldu. Kimi çocuklar için kendi alış veriş yaptı, kimi derneğe bağış… Derneğe gelen kıyafetler özenle kontrol edildi, paketlendi. Yapılan bağışlar ile çocuklar için alış-verişler yapıldı, eksikler tamamlandı. Ve 3 Temmuz Pazar günü, 15 araç ve 45 gönüllüyle, kapı kapı dolaşılarak 310 çocuğa bayramlıkları dağıtıldı.

Öğle saatlerinde başlayan dağıtım, bu bayram Kağıthane’nin Talatpaşa Mahallesi ile, Üsküdar’ın Kirazlıtepe ve Yavuztürk Mahallerinde yapıldı. Minik Gamzeler Derneği’ni heyecanla bekleyen çocuklar, kendileri için özenle seçilmiş kıyafetler ve hediyelerle sevindi.

Minik Gamzeler Derneği çocukların eğitim, gelişim ve sosyal yaşamını zenginleştirmeyi amaçlıyor. 2008’den beri ihtiyaç sahibi çocukların bayram sabahlarına mutlu uyanmaları için çalışıyor. Çocukların yüzlerindeki gülümsemenin, geleceğe daha emin adımlar atmalarına vesile olacağına inanıyor. Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi aileler arasında, sosyal medyayı kullanarak bir köprü oluyor. Bir gülümse bin umuttur diyerek, çocukların her türlü yoksunluktan uzak büyümeleri için farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL