Zorluklar ve baskılar onu yıldırmadı

Ramazan etkinlikleri kapsamında hazırlanan Anadolu’yu Mayalayanlar programında 21'inci yüzyılın büyük İslam âlimlerinden Tahir Büyükkörükçü anıldı.

Zorluklar ve baskılar onu yıldırmadı
GİRİŞ 14.06.2017 15:55 GÜNCELLEME 14.06.2017 15:55
ÖNEMLİ KONULAR

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında hazırlanan Anadolu’yu Mayalayanlar programında 21'inci yüzyılın büyük İslam âlimlerinden Tahir Büyükkörükçü anıldı.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, AK Parti Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Abdurrahman Bölük ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

AİLESİYLE DE YAKINDAN İLGİLENİRDİ

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi'nin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Dörtyol Meydanı'nı dolduranlara Hocaefendi'yi torunu Muhammet Fatih Büyükkörükçü anlattı.

Dedesinin hayatındaki en etkili kişi olduğunun altını çizen Büyükkörükçü, "En küçük torunu olarak kendisinin 70'li yaşlarına yetişebildim. Vaazlarında cemaatini eğittiği gibi ailesinin eğitimine de önem verirdi. Bizlerle yakından ilgilenirdi. Benim eğitimimde en etkili kişidir" dedi.

DARBE DÖNEMLERİNDE BİLE VAAZLARINA DEVAM ETTİ

Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi'nin 1960 ve 1980 askeri darbe dönemlerinde dahi irşad faaliyetlerinden ve vaaz vermekten geri durmadığını belirten Muhammet Fatih Büyükkörükçü, "Cemaatini çok severdi, cemaati de O'nu seviyordu. Zorluklara ve baskılara rağmen cemaati için elini taşın altına koymaktan vazgeçmedi. Dedem aynı zamanda bir ilim adamıydı, âlimdi.

Hiçbir zaman kendisini boş görmedim. Ya kitap okurdu ya da zikrullah ile meşgul olurdu. Bunların yanı sıra hayli cömertti. Yardım faaliyetlerine katılırdı ve çevresindekileri de teşvik ederdi" diye konuştu. 

UMUT MÜRARE ESENLERLİLERLE BULUŞTU

Program Umut Mürare konseri ile devam etti. Mürare, konserinde "Duamsın", "Sensiz Olmuyor" ve "Ben Seni Görmeden Sevdim" gibi sevilen eserlerini seslendirdi. Esenlerliler de zaman zaman Umut Mürare'ye hep birlikte eşlik ettiler. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL