Ramazan'da Hollanda camileri hep açık

Hollandalı müslümanların en yoğun yaşadığı kent sayılan Rotterdam'daki camiler, Ramazan ayında gece yarısına kadar açık kalacak.

Ramazan'da Hollanda camileri hep açık
GİRİŞ 19.07.2012 16:49 GÜNCELLEME 19.07.2012 16:56 KAYNAK AA

İşçi Partili (PvdA) belediye meclis üyesi Zeki Baran'ın önerisini değerlendiren belediye yönetimi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de, normalde saat 22.00'de kapanması gereken cami, dernek ve vakıf gibi toplu namaz kılınan yerlerin gece yarısına kadar açık kalmasını kararlaştırdı.

Söz konusu öneriyi her yıl gündeme getirdiğini kaydeden Baran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetimin tavrının bir Müslüman olarak kendisini oldukça memnun ettiğini söyledi.

150 bin kadar Müslüman'ın yaşadığı Rotterdam'da Ramazan'ın huzur içinde ve sorunsuz geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarına işaret eden Baran, belediyenin aldığı kararın inançlara saygı çerçevesinde değerlendirilebileceğini aktardı.

Normalde saat 22.00'den sonra açık kalan bu tür yerlere polisin ceza yazabildiğini hatırlatan Baran, "Bildiğim kadarıyla böyle bir karar bir tek Rotterdam'da alınmış durumda. Öneriyi geçtiğimiz senelerde yaşanan bir olaydan dolayı gündeme getirdim. Bir cami saat 22.00'den sonra açık kaldığı için polis, insanlar namaz kılarken ayakkabılarıyla içeri girip ceza yazıyor. Bunun üzerine konuyu yönetime ilettim ve bu yönde karar alınmasını sağladım. Belediye yönetiminin kararı inançlara sagılı sosyal hukuk devletinin bir gereği" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL