Gönül erleri Esenlerlilerle buluşuyor

Esenler, Ramazan ayı boyunca tasavvufa gönül veren ve Anadolu'da gönülleri mayalayanlarla buluşacak.

Gönül erleri Esenlerlilerle buluşuyor
GİRİŞ 21.07.2012 10:31 GÜNCELLEME 21.07.2012 10:31 KAYNAK HABER7
ÖNEMLİ KONULAR

İzleyen herkesi, kendi iç dünyasında derin bir yolculuğa çıkaracak programlarda, alanında söz sahibi uzmanlar, tarihimizde iz bırakan bu değerleri anlatacaklar.

Ramazan ayında birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, yüzyıllar boyunca toplum üzerinde etkili olmuş manevi üstünlüklere sahip gönül erlerini Esenlerlilerle buluşturacak.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda Ramazan boyunca teravihten sonra başlayacak programlarda; Abdulhakim Arvasi, Ahmet Hamdi Akseki, Ali Haydar Efendi, Gönenli Mehmed Efendi, Hz. Mevlana, Mahmud Sami Ramazanoğlu, Mehmet Akif Ersoy, Mehmet Zahit Kotku, Muhammed Raşid Erol, Muzaffer Özak, Said Nursi, Süleyman Hilmi Tunahan, Yahyalılı Hacı Hasan Efendi ve Yunus Emre gibi gönüllerin mayalanmasını sağlayan ariflerin her birinin rehber kişilikleri ve öğretileri, biyografik belgesel ve konferanslarla Esenler halkına bir kez daha hatırlatılacak. Alanında söz sahibi uzmanlar tarafından verilecek konferanslarda tasavvuf hayatının inceliklerine dikkat çekilerek, gönül erleriyle ilgili kıssalar, hikâyeler ve anekdotlar da dile getirilecek.

ESENLER GÖNÜL ERLERİYLE BULUŞUYOR

Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilecek Ramazan etkinlikleri boyunca birlik ve beraberliği güçlendirici, komşuluk ve kardeşlik duygularını geliştirici programlarla 7'den 70'e herkes hoşça vakit geçirebilecek.  Gecenin karanlığını aydınlatacak Anadoluyu'yu Mayalayanlar  programlarını izleyen herkes, kendi iç dünyasında derin bir yolculuğa çıkacak. Programlara; tasavvuf musikileri, şiir dinletileri, ilahiler, ney ve sema gösterileri de renk katacak.

Anadolu'yu Mayalayanlar programı çerçevesinde Esenler'de 30 gün boyunca birbirinden değerli gönül erlerini anacaklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "İslami bir düşünce ve yaşama şekli olan tasavvufa gönül verenleri Esenlerlilerle buluşturuyoruz. Bu toprakları toprak yapan, bu topraklarda iz bırakan gönül erlerimizi daha doğrusu Anadolu'yu mayalayanları Esenler'de misafir ediyoruz.  Bu ay, şükür ve paylaşmanın gönül semalarımızda yerini aldığı aydır" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL