Seğmenler, Keçiören Ramazan etkinliklerine konuk oldu

4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen hemşehri buluşmalarının konukları Ankaralılar oldu.

Seğmenler, Keçiören Ramazan etkinliklerine konuk oldu
GİRİŞ 22.07.2012 11:31 GÜNCELLEME 22.07.2012 11:31 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

Keçiören'de bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde hemşehri buluşmaları kapsamında Ankara Gecesi yapıldı. Seğmen ekibinin gösterileri ile birlikte Ankara türküleri ve oyun havaları seslendirildi. Ankara Gecesi, Keçiören Belediyesi ve Ankara Dernekleri Federasyonu (ANKDERFED) işbirliğiyle düzenlenen iftarla başladı. Keçiören Halil İbrahim Sofrası'ndaki iftara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ANKDERFED Başkanı Celaleddin Uludağ, AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler ve Nurdan Şanlı, MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, MHP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu, Ankara İl Özel İdare Sekreteri Adem Ceylan, Ankara İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Arslanoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Ankara'da bulunan dernek ve vakıfların yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"EN İYİ ANKARALI, ANKARA'YA HİZMET EDENDİR"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise yaptığı konuşmada Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde hemşehri buluşmalarını da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün hemşehri buluşmaları kapsamında Ankaralılar ile buluştuk. Bu güzel ayda birlik ve beraberlik içerisinde olup birlikte yaşamaktan dolayı çok mutluyuz. Bu yıl da 20 Müslüman ülkeden misafirlerimiz, kardeşlerimiz var. Bizlerle birlikte olacak misafirlerimiz kendi ülkelerinin kültürel etkinliklerini ve değerlerini buraya taşıyacaklar. Onlarla birlikte Anadolu'muzun güzelliklerini de hemşehri derneklerimiz burada sergileyecekler. Dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da güzel bir paylaşım olacak. Bu gece Ankara gecesini gerçekleştiriyoruz. Ankara'da yaşıyor, Ankara'yı seviyor ve Ankaralı olmaktan gurur duyuyoruz. En iyi Ankaralı, Ankara'ya hizmet edendir." diye konuştu.

İftar programının ardından Uluslararası Ramazan Etkinlikleri alanına geçen konuklar hep birlikte Ankara Gecesi'nde sahne alan Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği seğmen ekibinin gösterilerini izledi. Keçiörenliler, seğmenler ile birlikte oyun havalarına eşlik etti.

Başkan Ak, Federasyon Başkanı Celaleddin Uludağ'a hediye ve çiçek verirken Uludağ'da Başkan Ak'a teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Ak ve beraberindekiler etkinlik alanında bulunan Ankara Evi'nin açılışını yaptı. Katılımcılar Ankara evini gezerek sergilenen ürünleri inceledi. Gecede Sıtkı Akın ve Orhan Tanrıverdi seslendirdikleri türkü ve oyun havalarıyla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL