Ramazan Sokağı ile nostalji yaşıyorlar

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otel müşterilerine Osmanlı dönemi Ramazan heyecanı yaşatıyor.

GİRİŞ 23.07.2012 15:05 GÜNCELLEME 23.07.2012 15:20 KAYNAK CİHAN

'Ramazan Sokağı' oluşturulan 5 yıldızlı otelde, müşteriler sahurda oda kapısına kadar gidilerek davul ve manilerle uyandırılıyor.

Alanya'nın Türkler beldesinde bulunan Adenya Otel, müşterilerinin farklı bir Ramazan yaşamasını sağlıyor. Bahçesinde 'Osmanlı Sokağı' oluşturan otel, müşterilerine adeta nostalji yaşatıyor. Otelin bahçesine oluşturulan 'Ramazan Sokağı'nda' kıyafetler Osmanlı dönemine uyarlandı. Animasyon, servis, stant ve baliy evlerinde çalışan personelin tamamına Osmanlı kıyafeti giydirildi. Sokağın içinde baliy evlerine; çay ocağı, berber, aşhane, oyunhane, çayhane yapıldı. Sokağa, kitap, pamuk şekeri, buz bademi, mısır, CD, cümbüşhane, ebru ve hat sanatı stantları da açıldı. Otelde Ramazan davulcusu müşterileri sahura kaldırılıyor.

Otel Genel Koordinatörü İlknur Sarıdağ, yaptığı araştırmanın ardından Osmanlı dönemindeki sokaklarından esinlenerek otele 'Ramazan Sokağını' yaptıklarını kaydetti. Burada haftada 3 gün Türk gecesi, her gün canlı Türk ve sanat müziği, çeşitli eğlence hizmetleri verdiklerini ifade eden Sarıdağ, gündüz yapılan tatil etkinliklerini iftardan sahur vaktine kadar olan süreye aldıklarını söyledi.

Geceyi gündüze çevirdiklerini belirten Sarıdağ, otelde oruç tutanların bazıları sahura kadar uyumadığını söyledi. Sarıdağ, "Türkiye'nin dört bir yanından ve Bosna Hersek, Fas, Tunus, Cezayir, Suriye, Rusya ve İngiltere'den gelen turistlerimiz var. Müşterilerimiz Ramazan etkinliklerimizi beğenerek tatillerini uzattı." dedi.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL