Büyükşehir ile sağlıklı bir Ramazan yaşanıyor

Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü bu yılda Ramazan ayında İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği tarihi mekanlarda sağlık kabinleri kurarak vatandaşlara sağlık hizmeti veriyor.

Büyükşehir ile sağlıklı bir Ramazan yaşanıyor
GİRİŞ 27.07.2012 11:36 GÜNCELLEME 27.07.2012 11:36
ÖNEMLİ KONULAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Ramazan ayı boyunca İstanbulluların en çok gezip, ilgi gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafında Sultanahmet Meydanı’nda açılan “Asırlık Tatlar ve Zanaatlar Sokağı”, Beyazıt Meydanı’nda kurulan “ 31.Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı” Eyüp Feshane’de yapılan “2012 Ferhane Ramazan Etkinlikleri” sırasında İstanbullara ücretsiz sağlık hizmeti veriliyor.

Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Ramazan ayında İstanbulların yoğun ilgi gösterdiği Sultanahmet, Beyazıt ve Fes hane’ye sağlık kabinleri kurarak uzun ve sıcak geçen ramazan günlerinde olası sağlık problemlerine anında müdahale etmeyi planlıyor.

Beyazıt ve Sultanahmet Meydanında hizmet veren Sağlık kabinleri Ramazan ayı boyunca her gün sabah 11.00’den gece 01.00’e kadar İstanbullara hizmet veriyor. Eyüp Feshane’de hizmet veren sağlık Kabini ise Saat 14.00 - 02.00 arasında halka hizmet veriyor.

Sağlık kabinlerine gelen vatandaşların geçmişe yönelik sağlık bilgileri kayda alınıp gerekli ilk müdahale gerçekleştiriliyor. Vatandaşların sağlık problemlerini dinleyen hemşire ve sağlık memuru tarafından ilk müdahale yapılıyor.

Gerekli durumlarda hastalar Tam Teşekküllü en yakın Hastanelere Ambulanslarla yönlendiriliyor. Havaların sıcak ve vatandaşların oruçlu olmalarından dolayı Tansiyon ölçümü ve kan şekeri gibi ölçümler de sağlık kabinlerinde yapılıyor. Ayrıca emziren anneler kabinlere gelerek, rahatlıkla bebeklerini besleyip, gerekli bakımlarını yapıyorlar.
İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Ramazan ayı boyunca Feshane’de açtığı “Sağlık Standı” ile bünyesinde hizmet veren müdürlüklerin çalışmalarını İstanbullulara anlatarak, yapılan hizmetler hakkında bilgi veriyorlar.
Ramazan ayında İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından İstanbul halkına verilen sağlık hizmetleri vatandaşlar tarafında büyük ilgi ve takdirle karşılanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL