50 derecede hem kazı yapıyor hem oruç tutuyorlar

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia antik kentinde, 50 dereceyi bulan sıcakta bir çok öğrenci hem çalışıyor hem de oruç tutuyor.

50 derecede hem kazı yapıyor hem oruç tutuyorlar
GİRİŞ 27.07.2012 13:42 GÜNCELLEME 27.07.2012 13:42 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

Batman Üniversitesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Birgül Efe, staj için geldiği Stratonikeia'da sıcakta oruç tutmak zor olmasına rağmen dinî vecibesini de yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Efe, "Doğup büyüdüğüm Diyarbakır da sıcak ama burada bir de toprak ve mermerin sıcaklığı da eklenince hissedilen 50 dereceye ulaşıyor. İnancım gereği orucumu da tutmak, mesleğim gereği işimi de yapmak zorundayım. Ben geçen yıl İtalya'da 10 ay kadar staj yaptım. Şimdi son stajımı Stratonikeia antik kentinde yapıyorum. Bizim gibi sıcakta çalışan ve oruç tutan herkesin Allah yardımcı olsun." dedi.

Kazı başkanı olan Denizli Pamukkale Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Bilal Söğüt ise Helen, Roma, Bizans, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerini içinde barındıran Stratonikeia antik kentinde, çeşitli branşlarda 110 kişinin çalıştığı kaydetti. Doç. Dr. Söğüt, "Ramazan ayı, kazı çalışmalarımıza denk geliyor. Dinî vecibelerini yerine getirmek isteyen arkadaşlarımız orucunu tutuyor. Kimsenin kimseye bir dayatması yok. Tutmayan öğrenci arkadaşlarımız da tutanlara saygı göstererek gerekli şekilde davranıyor. Sıcak hava, son günlerde iyice kendini hissettirdi. Burada toprak ve mermerin de sıcaklığıyla hissedilen sıcaklık anormal bir değere yükseliyor. Kazı başkanı olarak çalışmanın yapıldığı alanları geziyorum. Oruç tutan arkadaşlarımız, çadır altında çalışmalarını sürdürüyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL