Bağcılar'da bir Osmanlı geleneği

Unutulan bir Osmanlı geleneği daha canlanıyor. Bağcılar Belediyesi öncülüğünde ilçedeki fırınlar, "Askıda ekmek" uygulaması başlattı.

Bağcılar'da bir Osmanlı geleneği
GİRİŞ 02.08.2012 10:43 GÜNCELLEME 02.08.2012 10:43

Vatandaşlar, kendileriyle birlikte ihtiyaç sahipleri için de ekmek alıyor ve fırındaki sepete bırakıyor. İhtiyacı olan vatandaşlar da bu sepetlerden ihtiyaçları kadar ekmeği ücretsiz alabiliyor.

Bağcılar'da sosyal yardımlaşmaya yönelik bir Osmanlı geleneği daha canlandırılıyor. Bağcılar Belediyesi'nin öncülüğünde fırıncılar "Askıda ekmek" uygulaması başlattı. İlçedeki yaklaşık 140 fırında gerçekleştirilen uygulamaya göre vatandaşlar kendilerine ekmek alırken, ihtiyaç sahiplerine de ekmek alıyor ve fırındaki sepete bırakıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar da fırınlara gelerek bu sepetlerden ihtiyaçları olan ekmeği ücretsiz olarak alabiliyor.

RAMAZAN'DA BAŞLADI, SÜREKLİ UYGULANACAK

Ramazan ayı öncesinde ilçede görev yapan yaklaşık 140 fırıncı esnafını bir araya getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, projeyi fırıncılara anlattı. Fırıncı esnafının da destek vermesiyle başlayan proje kapsamında Belediye, bütün fırınlara ekmek sepeti dağıttı. Fırınlara giren herkesi, "Haydi Bağcılar paylaşma zamanı, 1 Ekmek kendine, 1 ekmek komşuna" sloganının yazılı olduğu afiş karşılıyor.

Sosyal yardımlaşmayı ve duyarlılığı artırmak için böyle bir çalışmayı başlattıklarını ifade eden Başkan Çağırıcı, "Osmanlı döneminde, 'askıda ekmek', 'sadaka taşı' gibi güzel yardımlaşma ve paylaşma yöntemleri vardı. Biz de bu yardımlaşma kültürünü yeniden canlandırmak istedik ve fırıncı esnafımıza projemizi anlattık. Onlar da bu projeye destek verdi ve ilçemizdeki fırınlarımızda uygulamaya başladık. İnşallah ülkemizdeki tüm fırınlarda uygulanmaya başlar ve toplumumuzda zaten var olan paylaşma kültürü daha da gelişir. Yeni başlayan bir proje ancak Ramazanla sınırlı kalmasını da istemiyoruz" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL