Cemaat ile caminin birlikteliği öğrencileri coşturdu

Esenler Yavuz Selim Camisinin ev sahipliğinde düzenlenen yaz Kuran Kursuna devam eden öğrenciler için bir iftar programı düzenlendi.

Cemaat ile caminin birlikteliği öğrencileri coşturdu
GİRİŞ 02.08.2012 11:05 GÜNCELLEME 02.08.2012 11:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Caminin içerisinde düzenlenen programın iftardan önceki bölümünde öğrenciler ‘Biz Ve Camimiz’ isimli fotoğraf gösterimini izlediler, Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. Kız ve erkek öğrenciler bilgi yarışmasında birbirleriyle yarıştılar. Öğrenciler daha sonra ise caminin alt katında kendileri için hazırlanan iftara geçtiler.

İftar programına ev sahipliği yapan Yavuz Selim Cami İmam Hatibi İsa Habipoğlu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi.

‘ Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrencilere iftar verme fikrini ileri sürerek bu programın gerçekleşmesine emek veren mahalle sakinlerimizden olan eğitimci arkadaşımız Mahmut Balcı’ya, Esenler Yavuz Selim Cami Dernek Başkanı Hidayet Ekici’ye, çocuklarımıza iftar yemeği veren esnafımıza, kurs hocalarına çok teşekkür ediyoruz. Çok yararlı olduğunu gördüğüm bu programın geleneksel hale gelmesini ve başka camiler için de bir örnek olmasını temenni ediyorum. İlk başta bu iş nasıl olacak diye çok tereddüt ettik. Ancak herkesin taşın altına elini koyunca Allah işi bereketlendirdi. Hem program hem de iftarımız çok güzel oldu.’

Eğitimci ve yazar Mahmut Balcı da düzenlenen iftar programında bir konuşma yaparak şunları söyledi:
‘Öncelikle bu programı önerdiğimizde olumsuz bakmayıp neler yapılabileceğini merak eden cami görevlilerine ve dernek başkanına çok teşekkür ediyorum. Siz çocukları da bu yaz sıcağında tatilde vaktini başka şeylerle geçirmek yerine Allah’ın kitabını öğrenmeye ayırdığınız için tebrik ediyorum. Gençlik insan ömrünün en güzel dönemidir. Kıymetini bilmek gerekir. Gençlik elden gittikten sonra pişmanlık fayda vermeyecektir. Daha sonra keşke demek istemiyor isek Allah’ın razı olacağı bir Müslüman olmak için bazı şeylere dikkat etmek gerekir. Kur’an Allah’ın nurudur. Kur’an okuyan aydınlanır, aydınlan kişi ise çevresini de aydınlatır. İyi bir Müslüman çevresini de aydınlatır. Kur’an bize çevremize de sahip çıkmamızı emretmekte. Allah ve peygamberimiz bizden mahallesini seven, mahallesini korumak isteyen duyarlı gençler olmamızı istemektedir. Mahallemizin temizliğine, güvenliğine dikkat etmeliyiz. Mahallemizin sokağımızın manevi havasını bozan, yanlış iş yapan insanları uygun bir dille uyarmalıyız. Mahallemizde hoşgörü ve dayanışma öne çıkmalı. Daha genç iken nefsinizi ibadet yapmaya alıştırın. Birbirinizle bu tür programlarla bir araya gelmek istediğinizde ihtiyacınız olursa bu mahallenin bir sakini olarak sizlere yardımcı olmaya ve tecrübelerimi paylaşmaya hazırım.
Vaktinizi boşa harcamayınız. Bilgisayar başında saatlerce boş vakit harcamayınız. Okuyun, kendinizi geliştirin ve yararlı sohbetlere gidin. İnsanın boş vakti olmaz. Güzel ve yararlı bir meslek sahibi olun. Ne yazık ki insanların çoğu vakitlerini boşa harcamakta. Dünyanın neresinde olursa olsun her müslüman kardeşimize yardımcı olalım ve onlar için dua edelim.’

Kızların birinci geldiği yarışmaya katılan öğrencilere ödül olarak kitap hediye edildi. Öğrenciler kendilerine verilen iftar giriş fişi ile iftar salonuna inerek topluca iftar yaptılar.

İftara katılan öğrencilerden ve programda Kur’an okuyan Muhammet Sürücü ise düzenlenen iftar program hakkında şunları söyledi.

‘ İftardan önce düzenlen programı zevkle izledim. Arkadaşlar olarak hem eğlendik hem duygulandık hem de bilgilendik. Sonra iftarımızı yaptık. Bütün arkadaşlarımız rahatça iftar yaptı ve kimse aç kalmadı. Yemek israfı da olmadı. Emeği geçen tüm büyüklerime teşekkür ediyorum. Ayrıca uyarıları dikkate alan, görevli arkadaşlara yardımcı olan, kargaşaya yol açmayan arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Keşke bütün mahallenin çocukları da iftara katılsalardı iyi olurdu. Ancak yer darlığından iftar yaz Kur’an kursuna devam eden öğrenciler için düzenlendi. Cemaatimiz ile caminin birlikte hareket etmesi öğrenci arkadaşlarımızı coşturdu. İnşallah ileride daha büyük programlar düzenlenir. Arkadaşlarımız camimizi internet üzerinden takip edebilirler.’

YORUMLAR 1
  • tuğba arıyurdu 11 yıl önce Şikayet Et
    lüks iftarlara gerek yok çocuklar birey olduğunu algılasın yeter. ya bu ne güzellik o çocukları itip kakmadan oraya oturtandan da gönderenden hayrı yapandan da allah razı olsun
    Cevapla