Rock grubunu andırıyorlar ama ilahi okuyorlar

Dünyanın en ilginç gruplarından biri olan Debu, rock grubunu andıran giyimleri, farklı milletlere ait grup üyeleri olmasına rağmen onlar, Allah aşkını anlatan ilahiler okuyorlar.

Rock grubunu andırıyorlar ama ilahi okuyorlar
GİRİŞ 02.08.2012 12:30 GÜNCELLEME 02.08.2012 12:30
ÖNEMLİ KONULAR

İlginç konserlerinden birini daha Güngören Belediyesi’nin Ramazan etkinlik alanında veren Debu, İngilizce ve Türkçe ilahileriyle sekiz bin kişiyi mest etti.

Bundan 11 yıl önce Endonezya’da kurulan Debu, farklı giyim tarzları, saç şekilleri ve performans gösterileriyle dikkat çekiyor. Davul, flüt, viyolin, gitar, bağlama ve keman gibi enstrümanlar kullanan sanatçılar, Endonezca, Arapça, İngilizce, Türkçe, Farsça, İspanyolca ve Çince dilinde ilahi okuyabiliyorlar.

Grubun solisti Mustafa Daood, Allah sevgisini anlatan ilahileriyle Güngörenlilere unutulmaz bir gece yaşattı. İlk bakışta Rock şarkısı söyleyecekmiş gibi duran grup üyeleri, konsere ‘Bu gece’ adlı ilahisiyle başladı.

Vatandaşların meraklı bakışları arasında ilahi okuyan sanatçılar, bir saat boyunca birbirinden güzel eserlerle ilçe sakinlerinin hafızalara kazınacak bir konser vermiş oldu.

Ramazanın bu yıl daha bir coşkulu kutlandığını dile getiren Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Bosna Hersek’ten de bu sene ilahi gurubunun ilçelerinde konser vereceğini, amaçlarının Ramazanın ruhuna uygun etkinlikler yapmak olduğunu söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL