Önce namaz kıldırdılar sonra konser verdiler

Güngören Müftülüğü tarafından bir yıl önce kurulan ve ilçede görevli imamlardan oluşan 'Türk Tasavvuf Musikisi Korosu' Ramazan’a özel konser verdi.

Önce namaz kıldırdılar sonra konser verdiler
GİRİŞ 02.08.2012 12:47 GÜNCELLEME 02.08.2012 12:47
ÖNEMLİ KONULAR

Teravih namazından sonra sahneye çıkıp konser veren imamları beş binin üzerinde vatandaş dinledi.

Çalışmalarını Güngören Belediyesi Kültür Merkezi'nde yürüten koronun şefliğini, Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisinde görevli imam Kahraman Taşçı yapıyor. Aliya İzzet Begoviç Parkındaki etkinlik alanını dolduran binlerce kişiye konser veren koro, rast, hicaz, segâh, hüseyni, hüzzam ve kasidelerden oluşan özel eserler seslendirdi.

Ramazan coşkusunu her akşam düzenlediği etkinliklerle sokağa taşıyan Güngören Belediyesi’nin önceki akşamki konuğu Güngören Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu oldu. Günlük dini görevlerini yerine getiren imamlar, arta kalan zamanda koro çalışmalarına katılıyor. Akşam ve teravih namazını kıldırıp konserin verileceği alana gelen imamlar, birbirinden güzel eserler seslendirdi. Vatandaşların genellikle tasavvuf musikisi sanatçılarından dinlediği ilahileri bu kez cami imamları okudu. Semazenlerin de eşlik ettiği farklı bir organizasyona imza atan imamlar, yaklaşık bir saate yakın konser verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL