Baklavacıları Bayram telaşı sardı

''Baklava şehri'' olarak bilinen Gaziantep'teki baklava ustaları, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla yurt içi ve yurt dışından gelen talebi karşılayabilmek için gece gündüz çalışıyor.

GİRİŞ 08.08.2012 13:20 GÜNCELLEME 08.08.2012 13:46 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar Odası Yönetim Kurulu üyesi Muzaffer Boztoprak, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla taleplerin arttığını belirtti.

Türkiye'nin her yerine Gaziantep'ten baklava gönderildiğini ancak en çok talebin İstanbul, Ankara ve İzmir'den geldiğini aktaran Boztoprak, ''Normal zamanlarda Gaziantep'te günde 2-3 ton baklava üretilirken, Ramazan Bayramı'na yakın bu üretim 2-3 katına çıkar. Sadece Gaziantep içi değil, Türkiye'nin bütün şehirlerine hatta dünyanın her tarafına baklava gönderiyoruz'' dedi.

Baklava ustalarının Ramazan ayıyla birlikte fazla mesai yapmaya başladığını ifade eden Boztoprak, işçilerin de çift vardiya yaptıklarını anlattı.

''Gaziantep, fıstığın, yağın ve unun birleştiği yer'' diyen Boztoprak, ''Diğer şehirlerde de baklava yapılıyor olsa da en güzel baklava burada, Gaziantep'te yapılır. Zaten vatandaş Gaziantep baklavasını tercih ediyor. Onun için gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

-''Gaziantep'te tatlı bir serüven yaşanıyor''

Baklava imalatçısı Bülent Erleblebici de Gaziantep'te ramazan ayıyla beraber ''tatlı bir serüven'' başladığını ve bu serüvenin bayrama kadar devam ettiğini dile getirdi.

Erleblebici, ''Ramazan Bayramı yaklaştı; işçilerde panik, ustalarda panik, müşterilerde panik... Gaziantep'te baklavayla ilgili böyle bir şenlik var. Çok fazla talep oluyor. İnsan gücünün üstüne çıkan bir üretim oluyor bu dönemde'' şeklinde konuştu.

Baklava denilince akla Gaziantep'in geldiğini vurgulayan Erleblebici, ''Gaziantep olmadan baklava olmaz, Türkiye'nin her yerinden ciddi oranda siparişler geliyor. Herkes abone olmuş şekilde baklava istiyor. Özel müşterilerimiz de var. Her bayramda arar, baklava isterler'' diye konuştu.

Baklava ustası Hakan Pekmezci ise gelen talepleri karşılayabilmek için adeta gece gündüz çalıştıklarını anlatarak, ''İşlerimiz çok yoğun, Ramazan dolayısıyla talepler arttı. Yurt içi ve yurt dışından talep var. Gece 03.00'ten akşam 17.00'lere kadar çalışıyoruz'' dedi.

-Fiyatlar-

Gaziantep'te üretimi yapılan baklava ve diğer tatlı çeşitlerinin ortalama satış fiyatları ise şöyle:

Tatlı çeşidi            Fiyatı (Kilo)

------------            -------------

Normal baklava           36 TL

Özel kare baklava        45 TL

Şöbiyet                  42 TL

Havuç dilimi             42 TL

Bülbül yuvası            50 TL

Fıstık ezmesi            50 TL

Dilber dudağı            42 TL

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL