İftardan hemen sonra denize girmeyin

Uzmanlar, iftar sonrası denize girmek için bir saate yakın beklemek gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

İftardan hemen sonra denize girmeyin
GİRİŞ 08.08.2012 14:32 GÜNCELLEME 08.08.2012 14:32 KAYNAK CİHAN
ÖNEMLİ KONULAR

Zonguldak Kapuz Plajı'nda iftar yapan vatandaşlar ardından denize akın ediyor. Çoğu ailenin açık havada yapmayı tercih ettiği iftar sonrası denizin tadını çıkartması sağlık riskini ortaya çıkardı. Yemeğin ardından denize girmenin tehlikeli olduğunu söyleyen yetkililer, vatandaşları uyardı.

Plajda iftar yapan Kenan Devran, "Mayomu getirmiştim yemeği de fazla kaçırdım. Denize girmeden yapamayacağım. Böyle güzel bir denize girmeden olmaz. Riski göze alarak denize gireceğim" diye konuştu.

Yemek yedikten bir süre sonra denize girdiğini ifade eden İbrahim Güney ise, "Sıcaktan bunalan çocukları denize götürdük. Buraya geldik iftarımızı yaptık. Birazdan denize gireceğiz. İftardan sonra da mola verdikten sonra da denize gireceğiz" dedi.

İftar sonrası denize giren mahalle sakinlerinden İhsan Pınar da şöyle konuştu: "İftarımızı yaptıktan bir saat sonra denize giriyoruz. Biraz dikkat ediyoruz ama herkesin de dikkat etmesini istiyoruz. Öyle tok bir vaziyette denize girmiyoruz. Uzmanları dinliyoruz. İnsanların da uzmanları dinlemesini istiyoruz. Bir saat kadar beklemeden denize girmiyorum."

UZMANLAR UYARDI

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur ise iftar sonrası aktivitelerin önemine dikkat çekti. İftarın hemen ardından spor yapmanın uygun olmadığını belirten Uğur, açıklamasında şöyle dedi: "Ramazan ayında iftarı açar açmaz spor yapmanın çok uygun olmadığını belirtmek gerekiyor. Özellikle iftarı yaptıktan bir saat sonra fiziksel aktivite yapmak gerekir. Her ne kadar yüzmek kalbi yoran bir spor olmasa da en azından bir saat beklemek gerekiyor. Sindirim sırasında vücudumuzdaki kanın büyük bir kısmı mide ve bağırsaklara yöneliyor hayati organlarımızda ancak fonksiyonlarını idame ettirebilecek miktarda kalıyor. Eğer fiziksel aktivite ile vücudunuzu zorlarsanız altta yatan bir hastalığınız varsa onu tetikliyor. Yemeği yer yemez hemen fiziksel aktivite yapmamak gerekiyor. Birden alınan gıda şekerin hızla yükselmesi ve sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Vatandaşlarımızın yaptığımız uyarıları dikkate almasını istiyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL