Şanlıurfalılar Sakal-ı Şerif'e koştu

Şanlıurfa’da, Kadir Gecesi nedeniyle sabah namazı çıkışında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen binlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu.

Şanlıurfalılar Sakal-ı Şerif'e koştu
GİRİŞ 14.08.2012 09:38 GÜNCELLEME 14.08.2012 09:38
ÖNEMLİ KONULAR

Kutsal emaneti biran önce görmek için yüzlerce metre uzunluğunda kuyruk oluşturan kadın ve erkeklerin sakalı şerifi öptü.

Kadir Gecesi nedeniyle Sakal-ı Şerif, erkekler için Dergah ile Peygamberler ve Hazreti İbrahim Peygamber Camii’nde, kadınlar için de Çarhoğlu Camii’nde ziyarete açıldı. En yoğun kalabalık ise kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl ile Hazreti İbrahim’in doğduğu mağaranın bulunduğu Dergah Camii’nde yaşandı. İzdihama karşı çok sayıda polis camilerde görevlendirildi. Sahur yemeklerinin ardından sabah namazını kılıp, ardından camiye gelen binlerce kişi, kutsal emaneti görebilmek için karanlık havada uzun kuyruklar oluşturdu. Küçük yaştaki bazı çocuklar da babalarıyla birlikte geldikleri camide Sakal-ı Şerif‘i görme imkanı buldu. Sıraya giren vatandaşlar, cami görevlisinin elinde tuttuğu Sakal-ı Şerif’i görüp, öpmeye çalıştı. Uzun kuyruk oluşan cami avlusunda birçok kişi ise, cep telefonu ile Sakal-ı Şerif‘in fotoğrafını çekti. Bazı vatandaşların Sakal-ı Şerif‘i görünce tekbir ve salavat getirdiği, bazılarının ise gözyaşı döktüğü görüldü.

sanliurfa.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL