6 bin çocuk aynı sofrada iftar açtı

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin tek çocuk iftarında yaklaşık 6 bin çocuk aynı sofrada hep birlikte iftar yaptı.

6 bin çocuk aynı sofrada iftar açtı
GİRİŞ 10.07.2013 13:58 GÜNCELLEME 10.07.2013 14:04
ÖNEMLİ KONULAR

Her yıl Ramazan ayında birbirinden farklı ve özgün projeleri hayata geçiren Esenler Belediyesi, bu yıl da farklı bir etkinliğe imza attı. "Geleneği olmayanın geleceği de olmaz" ilkesinden hareketle Esenler'de gelenek oluşturmaya çalışan Esenler Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı Çocuk İftarı uygulaması bu yıl da devam etti.
Esenler Kemer Stadyumu'nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Türkiye'nin tek "Çocuk İftarı"na;

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Belediye Meclis Üyeleri ve aralarında bir grup Suriyeli çocuk ile yetimler ve engelliler dâhil yaklaşık 6 bin çocuk ile anneleriyle katıldı.

ŞEHİR, ÇOCUĞUN DUASIYLA BEREKETLENİR

Çocukların okudukları dualar ve ilahilerin ardından Ramazan ayının ilk ezanının okunmasıyla başlayan programda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu bir konuşma yaptı. "Arzu ettiğimiz, çocuklarımızın masumiyetiyle, çocuklarımızın dudaklarından çıkan masum dualarıyla şehri bereketlendirmek ve Ramazan'ın en güzel gününde çocuklarımızla birlikte iftar yapmaktır" diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Göksu, "Bugün 6 bin çocuğumuzla birlikte oruç açtık. Bir insanın hayatında ilkleri çok önemlidir. Mesela bir insan ilk maaşını, ilk askerlik gününü ve ilk orucunu unutamaz. Hayatınızda ilk yaptığınız şeyler, hayatınızda geriye dönüp baktığınızda unutamadığınız anılarınızdır. Çocuklarımız ilk orucunu Esenler Belediyesi ile yani şehri ile beraber açarsa ileride şunu söyleyecektir: 'Bizim şehrimizde Ramazan'ın birinci günü Çocuk İftarı'ydı. Çocuklar birlikte oruç tutar, birlikte iftar yapardı' diyerek zihninde var olan bir gelenek oluşsun istedik. Çocuk masumiyetiyle başladığımız iftarımıza, Ramazan bereketiyle devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ÇOCUK İFTARI ESENLER'İN GELENEĞİ

"Ramazan'ın birinci günü çocuk iftarıdır. Bu Esenler'in geleneği olmuştur" diyen Göksu, "Ramazan'da etkinliklerimiz devam edecek. Her mahallemizde iftarlar yapacağız, Dörtyol Meydanı'nda etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi. Çocuk İftarı'na katılım gösteren herkese teşekkür eden Göksu, çocukların coşkulu alkışları eşliğinde konuşmasını tamamladı.

ORUCUN BEREKETİNİ PAYLAŞIYORUZ

Göksu'nun ardından konuşan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da, ilk orucunu tutan Esenlerli çocuklarla orucun bereketini paylaşmak için bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gayretlerinden dolayı çocukları tebrik eden Özkan, sözlerini "İnşallah hayatları boyunca tutacağı oruçların iftarları da böyle güzel sofralarda olur" diyerek noktaladı.

İLK ORUÇ UNUTULMAZ

Programda son konuşmayı yapan AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Topal, Çocuk İftarı'nın çok değerli bir fikir olduğunu belirttikten sonra, "Orucunuz kabul olsun. Bugün ilk oruçlarınızı tuttunuz. Yetişkinliğe de ilk adımınızı attığınızı düşünüyorum. Ben de hayatınız boyunca ilk orucunuzu unutmayacağınıza inanıyorum" dedi.

ÇOCUKLARDAN BAŞKAN'A SEVGİ SELİ

İftar öncesinde ve iftardan sonra masaları tek tek gezerek çocuklarla sohbet eden Başkan Göksu'ya, miniklerin de ilgisi büyüktü. Göksu ile hatıra fotoğrafı da çektiren çocuklar, kendileri adına düzenledikleri Çocuk İftarı için Başkan Göksu'ya teşekkür ettiler.

İLK DİŞ KİRALARINI ALDILAR

80 kişilik Çocuk Semazen ekibinin de sahne aldığı programda çocuklar, iftar saatinden sonra Karagöz Hacivat gölge oyunları, animasyonlar, illüzyon gösterilerinin yanı sıra dünyaca ünlü çizgi film kahramanı Caillou ile keyifli vakit geçirdiler. Havai fişek gösterileriyle renkli görüntülerin de yaşandığı programda, çocuklar ilk diş kiralarını da aldılar. Esenler Belediyesi tarafından kendilerine verilen hediyeleri de büyük bir sevinçle kabul eden çocuklar, yıllar sonra hatırlayacakları bir iftarın ardından unutamayacakları bir gece de yaşadılar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL