Sahurda yumurta tok tutuyor

Özel FBM Estetik Kliniği ve Tıp Merkezi Diyetisyeni Dilek Aksümer, Ramazan ayında sahurda kahvaltı türü, meyve, süt, yoğur ağırlıklı besinlerin tüketilmesi gerektiğini ve yumurtanın da gün boyu insanı tok tutacağını söyledi.

Sahurda yumurta tok tutuyor
GİRİŞ 10.07.2013 14:42 GÜNCELLEME 10.07.2013 14:50 KAYNAK İHA
ÖNEMLİ KONULAR

Ramazan ayı ve sağlıklı beslenme hakkında bilgiler veren Özel FBM Estetik Kliniği ve Tıp Merkezi Diyetisyeni Dilek Aksümer, "Ramazan ayı oruç ayıdır. Bu ayda da yeterli ve düzenli beslenmeye devam edilebilir. Sağlığımızı yitirmeden beslenmemizi abartmadan iyi bir oruç ayı geçirilebilinir. Bunun için beslenmemize dikkat etmeliyiz. Kişisel zorunluluklarımız özellikle ilaç kullanma ya da mide ve bağırsak hastalıklarımız gibi durumlarda en az etkilenme olması için önlemlerimizi almalıyız. Aşırı yağlı, ağır gıdalar yerine gerekli besin öğelerini ve sıvı miktarını içeren menüler tercih etmeliyiz. Uzun yaz günlerinde tok tutacak ağırlık vermeyecek yiyecekler tercihlerimiz olmalıdır" dedi.

İftarda birden yemeğe yüklenmeden azar azar ve sık sık beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Aksümer, "Mutlaka seçimimizde protein, karbonhidratlar yani çorba, pilav, makarna, sebze yemekleri, salata, yoğurt, cacık, hoşaf gibi besinler bulundurmalıyız. Aralarda meyve ve hafif sütlü tatlılar tercih edebiliriz. Sıcak ter ile mineral kayıplarına neden olacağı için günde bir tane soda içilmesi canlılık verecektir. Gece sahurda kahvaltı türü ve meyve, süt, yoğur ağırlıklı besinler tüketilmeli, yumurta tok tutacağı için tercih edilmelidir. Pişirme kuralları en az seçimlerimiz kadar önemlidir. Çok yağlı, kızartma, baharatlı yiyeceklerden oruç süresince rahatsızlık vereceğinden dolayı uzak durmalıyız" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL