Cennet Dede'nin 14 yıllık geleneği sürüyor

Kırıkkale'de 'Cennet Dede' olarak tanınan Niyazi Akbudak (87) 14 yıldır, kendi imkanlarıyla biriktirdiği parayla Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyor.

GİRİŞ 13.07.2013 15:14 GÜNCELLEME 13.07.2013 15:50 KAYNAK İHA
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Kırıkkale'de aşçı emeklisi olan ve çevresinde 'Cennet Dede' olarak tanınan Niyazi Akbudak (86), 14 yıl önce başlattığı geleneği sürdürüyor.

Yıl içerisinde 300 lira kira ve 700 lira maaşından artırdığı aylık 1000 TL parayla Ramazan ayında günlük bine yakın ihtiyaç sahibine yemek dağıtıyor. İhtiyaç sahiplerinin duasını alan Cennet Dede 87 yaşında olmasına rağmen, hala dimdik durmasını, yemek verdiği ailelerin dualarına bağlıyor.

Bu geleneği hayatı sona erene kadar sürdüreceğini ve ihtiyaç sahiplerinin dualarını almaya devam edeceğini ifade eden Cennet Dede, maddi durumu iyi olan vatandaşlara da seslenerek onların desteğini istedi.

Konuşurken duygulanan Cennet Dede, "Benle beraber 3 kişi çalışıyor. Biriktirdiğim paraları bir ay süresince bazen 5, bazen ise 4 çeşit yemek çıkartarak yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıyoruz, onların hayır dualarını alıyoruz. Bu dünya hiç kimseye kalmaz gelin el ele verelim, ihtiyaç sahiplerine bakalım, yedirelim" şeklinde konuştu.

Her yıl Ramazan ayında Cennet Dede'nin ikram ettiği yemeklerden yediklerini söyleyen vatandaşlar ise memnun olduklarını belirterek kendisine dua ettiklerini söylediler.

YORUMLAR 5
  • guven bilici 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu dedelerimizi başımızdan eksik etmesin.. İbrahim Karakaya kardeşim hesap basit kafan karışmasın.Belki malzemeyi satan kişilerde bu sevaba dahil olmak istiyordur, 3 alacaklarına 1 alıyorlardır. Ama sen ahirete biriktirdiği parayı (sevabı) diyorsan onda herkesin kafası karışır.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH senden razı olsun !. İyiliklerini kabul etsin rabbim !
    Cevapla
  • Haq Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Ah be İbrahim Karakaya kardeşim. Tutki mübarek 1000 değil aylık 10,000 biriktiriyor. Tutki dediğin gibi hesap yanlış... Ama asıl hesap sende yanlış... mübareğin kaç paraya yaptığını değilde kaç kişinin ihtiyacını giderdiğini hesap etsen de , sende ayda 50 tl verip 1 kişiye sağlasan bunu da anlasan bu işin tadını.. Ne kadar verdiğini değilde (bana göre ve inşallah) aldığı ecri hesap etmiyorsun. Hesap yanlışı haberde değil.. senin bakış açında sen onun değiştir , bırak haber yanlış kalsın...
    Cevapla
  • ibrahimkarakaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Hesapta hata var.. Allak kabul etsin. bu amca 300 kira ve 700 maaşından artırdığıyla bu işi yapamaz. mutlaka başka geliri vardır. haberi yaparken doğru değerler verseniz de kafamız karışmasa.
    Cevapla
  • Mehmet ünsal 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyanın kimseye kalmauacağını gerçekten anlayanlar işte bu dede gibi olur. Kurban olayım seni yaratana! Allah c.c. iki cihanda yüzünü ak eylesin inşAllah. Amin.
    Cevapla