İzmir'de ezan 15 dakika erken okundu!

İzmir'de merkezi ezan sisteminde yaşanan sorun nedeniyle akşam ezanının okunmasına bazı camilerde 15 dakika erken başlandı ancak yarıda kesildi.

İzmir'de ezan 15 dakika erken okundu!
GİRİŞ 18.07.2013 23:01 GÜNCELLEME 19.07.2013 00:18 KAYNAK AA
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Konak Müftüsü Zeki Aksoy, sisteme dışarıdan bir müdahale olduğu yönünde bilgiler geldiğini ancak olayın nedeninin henüz belirlenemediğini söyledi.

İzmir'de merkezi sisteme bağlı bazı camilerde 20.42'de başlaması gereken akşam ezanı 20.27'de okunmaya başlandı. Ezan, daha sonra yarıda kesildi. Bazı camilerde uyarı anonsları yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Konak Müftüsü Zeki Aksoy, şunları kaydetti:

"Maalasef bu akşam üzücü bir olay yaşanmıştır. Ezanlarımız Hisar Camisi'nden yapılan yayınla merkezi sistem altında okunmaktaydı. Hisar Camisi'nin bir vericisi var, merkezi sistemi alan camilerin de alıcıları var. Ezan aynı anda tüm camilere ulaşmakta. Ancak bu akşam Hisar Camisi'nde ezan okunmadan, dışarıdan müdahaleyle ezanın 15 dakika erken okunduğu bilgileri bize geldi. Şu anda daha ne olduğu belli değil. Doğrulama çalışmaları devam ediyor. Net bilgi, kimin yaptığı bilgisi elimizde yok. Gerekli çalışma yapılacaktır, inşallah ortaya çıkacaktır."

Bir gazetecinin Hisar Camisi müezzininin birkaç gün önce ses kaydının alındığı, erken okunan ezanın da aynı sese ait olduğunun iddia edildiğini sorması üzerine, böyle bir kaydın alındığına yönelik kendilerinin de duyumlarının olduğunu ancak konunun henüz netleşmediğini ifade etti.

Aksoy, "Ezanın 15 dakika erken okunması vatandaşlarımız için uyarıcı olmuştur, dikkatli davranmışlardır. İnşallah 15 dakika erken açmamışlardır. Orucunu erken açan olduysa mutlaka bir gün kaza etmesi gerekir" dedi.

YORUMLAR 12
  • PUT DOLU MEYDANLARDA İBRAHİM OLMAK 10 yıl önce Şikayet Et
    Diyanete Güvenmeye(!) Devam Edin:))). İmsak vaktinde ayeti uygulamayıp fazladan oruç tutturanlar, bunu iftarı erken yaptırarak telafi etmişler:))))
    Cevapla
  • ahmet akın 10 yıl önce Şikayet Et
    UNUTARAK YİYİP İÇMEK ORUCU BOZMAZ İKEN?!. Unutarak yiyip içmek orucu bozmuyor. Hatta karnınızı doyuruncaya kadar yeseniz bile. Ama yanlışlıkla okunan ezan ya da patlayan topla orucunuzu iftardan 1 dakika bile önce açsanız orucunuz bozuluyor. Bu ikisi arasındaki şekil farkı dışındaki farkı biri bana izah etsin....
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    ........... gulunulecek bir durum ama o kadarda ders alinmasi gereken konu. mesele ezan ve vaazlere gelince merkezi sistemin olmamasi lazim. imamlara guzel ezan okumayi ogretin yeter...
    Cevapla
  • ankara64 10 yıl önce Şikayet Et
    bu kaçıncı?!. dalga mı geçiyorlar ya! biraz daha özen lütfen!
    Cevapla
  • YusuFB 10 yıl önce Şikayet Et
    diyanettttt. gecenin karanlığında (3:30 unda) imsakı başlatıyor 1,5 saat fazla oruç tutturuyorsunuz. Bunu hesabını kim verecek ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle