50 bin komşu birlikte iftar açtı

Esenler'deki Mahalle İftarları'nın sonuncusu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in de katıldığı programla gerçekleşti. Mahalle iftarlarında bu Ramazan yaklaşık 50 bin komşu, aynı sofrayı paylaşmanın hazzını yaşadı.

50 bin komşu birlikte iftar açtı
GİRİŞ 01.08.2013 14:11 GÜNCELLEME 01.08.2013 14:11
ÖNEMLİ KONULAR

Esenler Belediyesi tarafından "Konu Komşu İftardayız" sloganıyla düzenlenen Mahalle İftarları'nın sonuncusu Ayvalıdere İlk ve Ortaokulu bahçesinde yapıldı.

İftarda Yavuz Selim, Namık Kemal, Mimar Sinan, Çiftehavuzlar ve Davutpaşa mahallelerinin sakinleri aynı sofrada oruç açtı. Programda; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Zehra Taşkesenlioğlu da Esenlerli vatandaşlarla aynı sofrayı paylaştı.

ESENLER'DE RAMAZAN BİR FARKLI

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, "Esenler'in her sokağında Ramazan bir farklı icra ediliyor" dedi. Mahalle İftarları'nın birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirdiğini söyleyen Özkan, vatandaşlara da katılımlarından dolayı teşekkür etti.

GÜÇLENDİKÇE ZULÜM KALMAYACAK

Özkan'ın ardından konuşan AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Zehra Taşkesenlioğlu, dünyada zulüm altında olan Müslümanlar için mübarek Ramazan ayında kimsenin duasını esirgememesi gerektiğini kaydetti ve "Türkiye güçlendikçe dünyada hiçbir ülke zulüm altında kalmayacaktır" dedi.

COŞKULU BİR RAMAZAN

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, sonuncusunu düzenledikleri Mahalle İftarları'nın kendileri için ayrı bir yeri olduğunu söyledi. "Biz Mahalle İftarları'nda sadece sokakta iftar yapıp bırakmıyoruz" diyen Göksu, iftarın ardından çocuklara yönelik gösterilerle, teravihten sonra ise düzenlenen sohbetlerle Esenlerlilere dolu dolu bir Ramazan geçirmeyi amaçladıklarını belirtti. Kadir Gecesi'nde Dörtyol Meydanı'nda düzenlenecek "10 Bin Hatim 100 Bin Dua" programına da vatandaşları davet eden Göksu, kendilerini yalnız bırakmayarak Esenler'de iftar yaptığı için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'e de şükranlarını iletti.

MUHTEŞEM BİR TABLO

Programda son konuşmayı yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Ramazan bereket ayı. Ramazan kardeşliğin, dostluğun pekiştiği ay. Sevginin arttığı ay. Özellikle İstanbul gibi şehirlerde komşuluk ilişkilerinin apartmanlar nedeniyle, iş yoğunluğu nedeniyle, meşgaleler nedeniyle oldukça zayıfladığı bir ilimiz ama bir nebze de olsun bu sofralar bize bir araya gelmeye, birbirimizi görmeye, birbirimizi hatırlamaya imkân veriyor. Bu bakımdan da gerçekten bu sokak iftarları, mahalle iftarları ne derseniz deyin, bu açık havada yapılan bu iftarlar gerçekten çeşitli yerlerde üzerinde durulması, değerlendirilmesi gereken bir program" diye konuştu. Mahalle iftarlarının vatandaşlar arasındaki birliği güçlendirdiğini ifade eden Erdem, "Allah'a şükürler olsun, bütün engellemelere rağmen birliğimize zaman zaman birtakım saldırılar olmasına rağmen birliğimiz bu iftar sofralarında bir kere daha pekişmiş oluyor. Bakın bu günkü güzelliği, bu günkü bu muhteşem tabloyu biz birlikten alıyoruz" şeklinde konuştu.

İftarın ardından program, çocuklara yönelik animasyon ve jonglör gösterileriyle devam etti. Gecede ayrıca İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu da, Esenlerliler ile bir araya gelerek bir sohbet gerçekleştirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL