Bu camide namaz kılan çocuğa tablet ve bisiklet

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Ramazan ayında çocuklar için çok anlamlı bir kampanya başlatıldı.

Bu camide namaz kılan çocuğa tablet ve bisiklet
GİRİŞ 28.06.2014 16:42 GÜNCELLEME 28.06.2014 16:44 KAYNAK DHA

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Ramazan ayı boyunca camide 150 vakit namaz kılan çocuklara bisiklet, tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler verilecek.

Sorgun Salih Paşa Camii imamı Kemal Yazar, çocuklara namaz kılma alışkanlığını kazandırmak ve camiye olan sevgilerini artırmak için ödül uygulaması başlattıklarını, bu kapsamda Ramazan ayı boyunca 150 vakit namaz kılan çocuklara bisiklet ve tablet bilgisayar vereceklerini söyledi.

İmam Yazar, Sorgun Salih Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından geçtiğimiz Ramazan ayında günde 5 vakit namaz kılan çocuklarımıza tablet bilgisayar vermiştik.

Bu yıl teravih namazıyla birlikte günde 5 vakit namazı camide cemaatle kılan yavrularımıza bu bayramda bayram hediyesi olarak bisiklet, tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler vereceğiz. Amacımız, bu yavrularımızın Allah'ın mescitlerine alıştırmayı, namaz kılmayı alışkanlık haline getirmeleri için derneğimiz ve esnafımızın iş birliği ile böyle bir kampanya başlattık dedi.



İmam Kemal Yazar, geçen yıl 40 çocuğun günde 5 vakit namaz kılmaya geldiğini, bu yıl ise bu sayının artığını, şu anda 60 çocuğun kayıtlarının yapıldığını söyledi.

Sorgun Salih Paşa Camii müezzinlerinden Faik Karabulut ise, Ramazan ayı içerisinde 30 gün boyunca camide 5 vakit namazını eksiksiz kılan çocuklara bisiklet, 4 vakit kılan çocuklar tablet bilgisayar ve daha az kılan çocuklara ise çeşitli hediyelerin verileceğini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL