Azerbaycan'da ilk teravih namazı

Ramazana yarın girecek olan Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

Azerbaycan'da ilk teravih namazı
GİRİŞ 28.06.2014 22:22 GÜNCELLEME 28.06.2014 22:28 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Ülkenin dini konulardaki yetkili mercisi Kafkas Müslümanları İdaresinin (KMİ) yayımladığı fetva gereği Ramazan ayına yarın başlayacak olan ülkede, camileri dolduran vatandaşlar ilk teravih namazını kıldı.

Teravih namazının geç saate denk gelmesine rağmen, Bakü'nün Ejder Bey, İlahiyat, Karakuçur gibi camilerine akın eden vatandaşlar birlikte saf tuttu.

KMİ, geçtiğimiz günlerde Ramazan ayının Miladi 29 Haziran tarihinde başlayacağı yönünde fetva yayımlamış, fetvada, Kadir Gecesi'nin 16-20 Temmuz'da olduğu, Ramazan Bayramı'nın ise Ay'ın görülme durumuna göre 28 veya 29 Temmuz'da kutlanacağı bildirilmişti.

Camilerde iftar organizasyonları

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Sadık Eraslan, Bakü'de bulunan iki camide Ramazan ayı boyunca iftar organizasyonu düzenleyeceklerini, ayrıca taşradaki bazı bölgelerde kumanya dağıtacaklarını söyledi.

Ramazanda, Azerbaycan'da yapacakları faaliyetlerle ilgili AA muhabirine bilgi veren Eraslan, Bakü'deki Karaçukur ve İlahiyat Camilerinde düzenlenecek iftarların birer günlük masraflarını kendilerinin, diğer günlerde ise farklı işadamlarının karşılayacağını kaydetti.

Şeki ve Zakatala bölgesinde ihtiyaç sahibi insanlara kumanya dağıtacaklarını da ifade eden Eraslan, ayrıca bazı camilerde vaaz verileceğini bildirdi.

Vatandaşların dini konulardaki müracaatları arttı

Azerbaycanlılar'ın, dini konularda devamlı Müşavirliğe müracaat ettiğini söyleyen Eraslan, Ramazan ayı yaklaştıkça kendilerine çok sayıda soru geldiğini bildirdi.

Azerbaycan'da Ramazan'a 29 Haziran'da girileceğini hatırlatan Eraslan, kendilerine en çok, "Ramazan'ın başlangıcı", "hilalin görünmesi", "sahur vakitleri", "fitir sadakası" gibi konuların sorulduğunu ifade etti.

Azerbaycan Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi ve Kafkas Müslümanları İdaresi ile istişareli şekilde hareket ettiklerini vurgulayan Eraslan, başkentte ve bölgelerde daha önce olduğu gibi başta Kur'an-i Kerim olmakla çeşitli dini yayımlar dağıtmaya devam edeceklerini aktardı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL