Şanlıurfa'da sahur sofrası ilgi görüyor

Şanlıurfa'da ramazan dolayısıyla kurulan sahur sofrası yoğun ilgi görüyor.

Şanlıurfa'da sahur sofrası ilgi görüyor
GİRİŞ 01.07.2014 04:14 GÜNCELLEME 01.07.2014 04:14 KAYNAK AA

Türkiye'de birçok belediye ihtiyaç sahipleri için daha çok iftar sofrası kurmayı tercih ederken Haliliye Belediyesi bu yıl kentte bir ilki gerçekleştirerek vatandaşlar için sahur sofrası kurdu

Belediye Başkanı Demirkol: ''Sahurun daha fazla ihtiyaç olduğunu düşünerek böylesi bir organizasyon gerçekleştirdik''

Türkiye'de birçok belediye ihtiyaç sahipleri için daha çok iftar sofrası kurmayı tercih ederken Haliliye Belediyesi bu yıl kentte bir ilki gerçekleştirerek vatandaşlar için sahur sofrası kurdu.

Kısa süre önce hizmete açılan Rabia Meydanı'nda kurulan sofraya, kentteki ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların yanı sıra kendi imkanlarıyla şehirde kalan Suriyeli sığınmacılar yoğun ilgi gösteriyor.

Çorba ile kahvaltı menüsünün ikram edildiği sofrada, ikramlar meydanda kurulan masalarda ihtiyaç sahiplerinin önüne görevlilerce konuluyor.

Belediye Başkanı Halil Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı boyunca sahur menüsünün hazırlanıp vatandaşa ikram edileceğini söyledi.

Demirkol, şunları kaydetti:

''Bütün sosyal kuruluşlar, dernekler ve belediyeler hep iftar sofrası hazırlıyor. Sahurun daha fazla ihtiyaç olduğunu düşünerek böylesi bir organizasyon gerçekleştirdik. İftarda insanlar bir şekilde ihtiyaçlarını giderebiliyor ama sahurda bu ihtimal daha düşük olduğu için iftarın yanısıra vatandaşımıza sahur ikramında da bulunmak istedik."

Vatandaşlar ise sahur sofrasının kendileri için de farklı bir etkinlik olduğunu dile getirerek, belediyeye ikramlarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL