Bakan Eroğlu, ASO'nun iftarına katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) Meyra Palas Otel’de düzenlediği iftar programına katıldı.

Bakan Eroğlu, ASO'nun iftarına katıldı
GİRİŞ 03.07.2014 00:17 GÜNCELLEME 03.07.2014 00:17 KAYNAK İHA
ÖNEMLİ KONULAR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu coğrafyada hayatta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Büyük hedefi olmayan milletler, tarih sahnesinden siliniyor. Bizim Kızılelma’mız 2023. Hep birlikte bu hedefe kilitlenmemiz lazım” dedi. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) Meyra Palas Otel’de düzenlediği iftar programına katıldı. Ramazan’ın mübarek bir ay olduğuna değinen Eroğlu, Türkiye’nin hedefleriyle ilgili, “Gerçekten bu coğrafya, son derece kritik bir coğrafya. Bu coğrafyada hayatta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor.

Bunun için de çok çalışmaya mecburuz. Bunun için de sanayicilerimize, bürokratlarımıza, herkese çok önemli vazifeler düşüyor. Dolayısıyla bizim geçmişte ‘Kızılelma’mız vardı. Bütün devletlerin bir Kızılelma’sı var. Şimdi bizim de Kızılelma’mız 2023. Hep birlikte bu hedefe kilitlenmemiz lazım. İnşallah 2023 yılında arzu ettiğimiz hedefleri yakalayacağız” diye konuştu. 

Ekonominin temelinde üç büyük prensip olduğunun altını çizen Eroğlu, “Dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına ülkemizi taşıma hedefimiz var. Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarma hedefimiz var. İhracat da çok önemli. Esasen, ekonominin temelinde üç büyük prensip var. Bunlar, istihdam, üretim ve ihracat. Yani ihracat olmazsa ayakta kalamayız” dedi. 

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise, “Bir Ramazan’a daha kavuştuk. Allah’a hamd-ü senalar olsun. İnşallah hep birlikte bayrama da ulaşacağız. Ramazan, çok farklı bir ay. Ramazan’ın gelmesiyle birlikte hayatlarımız kayaların arasından akan deli bir ırmakken birdenbire ovaya girmiş bir dere gibi sakinleşiyor, dinginleşiyor” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL