Bu şehirde yeniden oruç tutulacak

Mudanya'da imam ezanı erken okudu, yeniden oruç tutulacak.

Bu şehirde yeniden oruç tutulacak
GİRİŞ 03.07.2014 11:16 GÜNCELLEME 03.07.2014 13:28 KAYNAK DHA
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış
ÖNEMLİ KONULAR

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde Tekke-i Atik Camii imamı N.T., akşam ezanını 5 dakika erken okuyunca, ilçede oruç tutanların büyük bölümü orucunu erken açtı.

Mudanya Müftüsü Ömer Faruk Kesimoğlu, bu durumdan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Din görevlimiz saatindeki yanlışlıktan dolayı hata yaptı. Maalesef bunun dönüşü yok. En fazla bir gün kaza orucu tutarak bozulan oruçlarımızı telafi edebiliriz" dedi.

YORUMLAR 4
  • Bekir Özeren 9 yıl önce Şikayet Et
    olayda kasıt yoksa, telafi gerekmez.. ancak, böylesi durumlarla sık karşılaşmamak için bizlere, kendimize de büyük sorumluluklar düşmektedir. herkesin hem temel dini bilgileri öğrenmesi, hem de güneşin batışı, saatin kaç olduğu, radyo - tv gibi iletişim araçlarının kullanılması ve biraz da etrafımızdan haberdar olmamız gerekir. bu olaydan böyle bir ders çıkarırsak zaten dinimize uygun davranmış oluruz. bu bir Yeniden İslamlaşma sürecidir. bu süreçte islam bizlere ibadetleri zorlaştırmamamızı ve vehimlerden uzak durmamızı emrettiğini de hatırlamamız gerekir. en başta da dediğim gibi, olayda kasıt yoksa, telafi gerekmez. sadece, halkın biraz daha bilgilenmesi ve şuurlanması yeterlidir.
    Cevapla
  • Şems Güneş 9 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da yaşıyorum ama Mudanyalıyım. Ben de kaza edecekmiyim ;). İstanbul'da yaşıyorum ama Mudanyalıyım. Ben de kaza edecekmiyim ;)
    Cevapla
  • murat yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Oruç oldu mu? olmadı mı?. İki yıl önce Başakşehir de imam 5 dk. önce ezan okuduğunda; müftü: oruç geçerlidir. Temkin süresi vs deyip kaza etmeye gerek yok demişti. Hangi müftü doğruyu söylüyor? Yoksa Başakşehirdeki imamı kurtarma fetvasımıydı?
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    ???. tvlerden imsakiyelerden takip edilirse böyle sıkıntılar yaşanmaz
    Cevapla