Elazığ'da sahur vakti gençlerin halay coşkusu

Elazığ'da davul ve klarnet eşliğinde sahura kalkma geleneği, çalınan yöresel ezgiler ve gençlerin çektiği halaylarla şenliğe dönüşüyor.

GİRİŞ 06.07.2014 08:03 GÜNCELLEME 06.07.2014 08:03 KAYNAK AA
ÖNEMLİ KONULAR

Sürsürü Mahallesi'nde yaşayan gençler, sahur zamanı mahalleyi gezen davulcu ve klarnetçinin önünü keserek çaldırdıkları ezgiler eşliğinde halay çekip, çifte telli oynadı.

Geleneksel hale dönüştürülen sahur eğlencesine mahallede yaşayan diğer vatandaşlar da eşlik ediyor. Toplanan gurup, davulcu ve klarnetçiye 2-3 eser çaldırdıktan sonra sahur yapmak için evlerine dağılıyor.

Sahur eğlencesine katılan Sürsürü Mahallesi Muhtarı Abdulkerim Sarıaydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ramazanın yaz aylarına denk geldiği yıllarda mahallenin gençlerinin bu tür etkinlikler düzenlediklerini ve gönüllerince eğlendiklerini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden Vural Baygeldi ise eskiden bu tarz etkinliklerin iftardan sahura kadar devam ettiğini ve zamanla unutulmaya yüz tuttuğunu ifade etti.

GENÇLER HALAY İÇİN PUSUDA BEKLİYOR

Mahalleli olarak bu tarz etkinliklerin unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Baygeldi, ''Bizim mahallede ve Elazığ genelinde gençler davulcu ve klarnetçiyi usandırdı. Ramazanı layığı ile geçirmek istiyoruz. Gençlerimiz burada pusuya yatıyor, davulcu, klarnetçi göründüğü zaman hemen yapışıp halay çekiyorlar'' diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL