Müezzinoğlu orucunu sağlık çalışanlarıyla açtı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, orucunu, Eskişehir Devlet Hastanesi çalışanlarıyla ve aileleriyle açtı.

Müezzinoğlu orucunu sağlık çalışanlarıyla açtı
GİRİŞ 08.07.2014 00:29 GÜNCELLEME 08.07.2014 00:29 KAYNAK İHA
ÖNEMLİ KONULAR

Eskişehir Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen iftar programına, Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Ülker Can ve Salih Koca, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Kadir Demirel, sağlık çalışanları ve aileleri katıldı.

Orucunu açtıktan ve yapılan duaların ardından konuşan Bakan Müezzinoğlu, Ramazan ayının rahmeti ve bereketinin gönüllere huzur vermesi temennilerinde bulundu.
Ramazan ayının önemine değinen Müezzinoğlu, “Ramazan ayı, hanelerimize huzur ve bereket getirir. Kardeşlik duygularımızın, kardeşlik ilişkilerimizin güçlenmesine vesile olur. Ülke olarak, millet olarak geleceğe daha çok umutla ve güvenle bakmamıza vesile olmasını Rabbim nasip etsin inşallah. Tabi son yıllarda özellikle İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşı, her geçen gün artan yüreğimizi burkan, yüreğimizi kanatan bu tabloların da bir an önce bu sofralardaki temennilerimizdir. İnşallah oralarda da daha çok barışçıl, daha çok adaletli günlerin dönüşmesine vesile olur” dedi.

BİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARI, BU ÜLKE İNSANININ DERDİNİ PAYLAŞARAK AZALTMAYA, DERDİNİ PAYLAŞARAK ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Gün boyunca Eskişehir’in sağlık hizmetlerini değerlendirdiklerini aktaran Bakan Müezzinoğlu, “Olan sorunlarımızı, sıkıntılarımızı paylaştık. Sağlık çalışanlarımızla koşullarımızı değerlendirdik ve sıkıntılarımızı paylaşarak azaltmaya çalıştık. Türkçemizdeki o güzel söz, herhalde bu sofralardaki insanlara ve bu medeniyetin mensuplarına yakışıyor. “Dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklarsa paylaşıldıkça çoğalır. Biz hemşireler, hekimler, ebeler ve sağlık çalışanları, büyük oranda tanıyalım tanımayalım bu ülke insanının derdini paylaşarak azaltmaya, derdini paylaşarak çözmeye çalışıyoruz. Bu anlamda da sonuç olarak paylaşarak büyüteceğimiz mutlulukları da yaşıyoruz. Bu ülke insanına sağlık hizmetleri sunumunda bugün geldiğimiz bu başarılı tabloyu çok daha iyi noktalara taşımayı Rabbim bizlere nasip etsin. Birlik ve beraberlik için bu ülkeye ve bu millete daha güzel hizmetler yapmayı yine Rabbim bizlere nasip etsin. Bu ülkenin hemşireleriyiz. Bu ülkenin ebeleriyiz. Bu ülkenin doktorlarıyız. Bu ülkenin hocaları ve yöneticileriyiz. Dolayısıyla bu ülkeye ve bu millete borcumuz var. Ay yıldızlı bayrağımızın altında istiklalimizi özgürce yaşamaktan onur ve gurur duyuyorsak bu ülkenin insanlarına, bu ülkenin şehitlerine, gazilerine borçluyuz. Bu milletin bize verdiği imkanlara borçluyuz. Dolayısıyla bu ülke insanına borcumuzu ödeyebilmeyi hele hele onların dertlerini paylaşarak onlara hizmet edebilmeyi ve onların yüzünün gülmesine, sağlıklı günlere dönmesine, geleceğe de sağlıkla bakabilmelerine vesile olabilirsek ne mutlu bizlere” diye konuştu.

YAKALADIĞIMIZ BAŞARILARA YENİ YENİ BAŞARILARI İLAVE ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Müezzinoğlu, Eskişehir’de yapımı devam eden ve yapılacak hizmetleri de aktararak, “İnşallah yakaladığımız başarılara yeni yeni başarıları ilave etmeyi düşünüyoruz ve bunun alt yapısını kurmaya çalışıyoruz. Eskişehir’imiz de bu anlamda öncelikli ve önemsediğimiz illerden. İnşallah 600 yataklı Yunus Emre Hastanemizin inşaatını gezdik. Birkaç teknik sorun var. Vali beyin desteğiyle, belediye başkanımızın da olurunu alarak inşallah inşaat çok hızlı bir sürede girecek ve en kısa zamanda Eskişehirlimize çağdaş ve modern hizmetlerin sağlık alanında verilmesine vesile olacak, katkı sağlayacak. Eskişehir Şehir Hastanesinin önümüzdeki birinci aşama ihale kabullerini tamamladık ve projeyi netleştirdik. Şimdi mevcut proje üzerinden 5 firmanın yeniden yarışma sürecini başlattık. 2 ayın içinde o süreci de tamamladığımız da inşallah ihaleyi alan ve yüklenici firmayı da tespit ettiğimizde ekim-kasım gibi ümit ederim ki eylül gibi Eskişehir Şehir Hastanemizin de temelini atmak ve en geç 2 yıl içinde onu tamamlamayıp Eskişehirlilerin hizmetine sunmayı da inşallah başaracağız” ifadelerini kullandı.

BU ÜLKENİN YARINLARINA GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE YÜRÜMESİNİ İNŞALLAH BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE BAŞARACAĞIZ

Bu ülkenin yarınlarına güvenli bir şekilde yürümesini inşallah birlik ve beraberlik içinde başaracağız” diyen Bakan Müezzinoğlu, “Kimseyi dışlamadan herkesi kucaklayarak birlik ve beraberlik içinde milletçe bir olarak, birlikte olarak güçlü olmanın imkanlarını da değerlendirerek inşallah Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu millete vasiyet olarak bıraktığı; muhasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti, muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmış bir Türkiye hedefine inşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, 2023 yılında inşallah o hedeflere emin adımlarla yürüyeceğiz. Yeter ki ayrıştıran, çatıştıran olmayalım. Yeter ki fitneye ve fesada fırsat vermeyelim. Birbirimizi daha çok severek güçleneceğimizden emin olalım. En çok paylaşarak büyüteceğimiz zenginliğimiz sevgimizdir, birbirlerimize olan duygularımızdır. Ne kadar birbirimize omuz verebilirsek, birbirimize değer verebilirsek, birlikten güç doğar anlayışına ne kadar güçlü sahip çıkabilirsek emin olunuz ki Eskişehir’in de yarınları bugünden daha güçlü olacaktır. Ülkemizin de milletimizin de yarınları bugünden çok daha güçlü, çok daha anlamlı ve değerli olacaktır” şeklinde konuştu.

BU SOFRALARDA GENÇLERİMİZE, ÇOCUKLARIMIZA, GELECEK NESİLLERİMİZE PAYLAŞMANIN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ YANSITIYORUZ

Müezzinoğlu, “Bu sofralarda gençlerimize, çocuklarımıza, gelecek nesillerimize paylaşmanın güzel örneklerini yansıtıyoruz” ifadelerini kullanarak son olarak şunları anlattı:
“Bu paylaşmanın, paylaştıkça zenginleşmenin veya paylaştıkça zenginleştirmenin güzelliğini burada yaşıyoruz. 5 yaşındaki çocuklarımız, 6-7 yaşındaki çocuklarımız 15-17 yaşındaki gençlerimiz; bizim medeniyetimizin bu rahmet ve bereket anlayışını buralarda görüyorlar. Bizler şimdi zaman zaman “Ah bizim çocukluğumuzun Ramazanları” veya “Ah bizim çocukluğumuzun bayramları” diye bir şeyler anlatırken, inanıyorum ki bundan 30-40 yıl sonra bu sofralarda bulunan sevgili gençlerimiz, çocuklarımız “Bizim çocukluğumuzdaki sokak iftarları”ndan veya birlikte yapılan iftarlardan bahsedecek. Bunlar parayla, maddi imkanlarla yapılacak işler değil. Gönül işi bunlar. Bu sofralara kimse karnını doyurmak için gelmiyor büyük bir çoğunlukla. Türkçemizdeki o güzel söz; “Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül dost ister kahve bahane.” Bu akşam sizlerle dostluk çemberimizi genişletebilmek ve duygularımızı paylaşabilmek adına bir arada olduk. Eskişehir’imizin de ülkemizin de yarınları bugünden daha güzel olsun diyor, hepinize teşekkür ediyorum.”
Konuşmasının ardından Bakan Müezzinoğlu’na Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan tarafından günün anısına tablo hediye edildi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NUN ÇOCUK SEVGİSİ

Öte yandan, Bakan Müezzinoğlu, iftar programına katılan sağlık çalışanlarının çocuklarına büyük ilgi gösterdi. Müezzinoğlu, çocukları tek tek kucağına alarak aileleriyle sohbet etti ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca bir sağlık çalışanının genç kızı da Bakan Müezzinoğlu ile son dönemlerde popüler olan “selfie” fotoğraf çekindi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL